Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία καλεί την Ομογένεια της μείζονος Νέας Υόρκης να συμμετάσχει στην παρέλαση την Κυριακή 22 Απριλίου.

Η εγκύκλιος έχει ως εξής: «Νοιώθουμε μεγάλη χαρά προσμένοντας για μια ακόμη χρονιά την ετήσια Παρέλαση της Ημέρας Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Θεού θέλοντος θα συγκεντρωθούμε την Κυριακή 22 Απριλίου για να παρελάσουμε στην Πέμπτη Λεωφόρο και να τιμήσουμε πανηγυρικά την πολύτιμη κληρονομιά μας της ελευθερίας την οποία συμβολίζει υπέροχα η Εθνεγερσία της 25ης Μαρτίου 1821.

Στον εορτασμό αυτό και τη συμμετοχή των ενοριών μας απ’ όλη την περιφέρεια, προσφέρουμε ορατή μαρτυρία της δυνάμεως της κληρονομιάς μας και της δυνάμεως της πίστεώς μας.

Εορτάσαμε ήδη την Εορτή του Ευαγγελισμού η οποία ενέπνευσε τους προγόνους μας να επιτύχουν το ακατόρθωτο να αποτινάξουν αιώνες καταπιέσεως και να ελευθερωθούν. Με την πίστη τους στον Θεό και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, το αδύνατο έγινε δυνατό. Με πάλη και θυσία οι Ελληνες απέκτησαν ελευθερία και τις απεριόριστες δυνατότητες της ελευθερίας και της αυτοδιαθέσεως.

Καθώς συγκεντρωνόμαστε για την Παρέλαση, έχουμε ήδη εορτάσει τη λαμπρή Εορτή του Πάσχα και επιβεβαιώνουμε ότι ο Αναστάς Κύριος νίκησε τον θάνατο. Αυτό που φαινόταν αδύνατο έχει ξεπερασθεί, και το απεριόριστο δυναμικό της άφθονης και αιώνιας ζωής μας προσφέρεται.

Με τη συμμετοχή μας στην Παρέλαση, θα τιμήσουμε επίσης την θριαμβευτική πάλη για ανεξαρτησία η οποία εμπνεύσθηκε από την πίστη και ισχυροποιήθηκε από τη διακήρυξη ότι ουκ αδυνατήσει παρά τω Θεώ παν ρήμα.

Προσκαλώ όλες τις ενορίες της περιφερείας να συμμετάσχουν μαζί μας καθώς θα τιμήσουμε την κληρονομιά της ελευθερίας μας ως Ελληνες και Αμερικανοί και το θάρρος των προγόνων μας οι οποίοι ποθούσαν την ελευθερία και πολέμησαν για την ανεξαρτησία τους.

Είθε η αδελφοσύνη που μοιραζόμεθα αυτή την ένδοξη ημέρα και η μαρτυρία που προσφέρουμε όλοι μαζί να καταστούν διαβεβαίωση της δυνάμεως της πίστεως και του γεγονότος ότι όλα είναι δυνατά γι’ αυτούς που πιστεύουν.

Περιμένω να σας δω όλους σας στην Παρέλαση στις 22 Απριλίου».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.