Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων της «Βασιλειάδας», στο Λακέμπα, πραγματοποίησε την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην υποδοχή του Σεβασμιωτάτου ήταν ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Ιορδάνης Ιορδανίδης, ο αντιπρόεδρος κ. Θεοδόσης Πενκλής, ο διευθύνων σύμβουλος, πατήρ Νικόλαος Σταυρόπουλος, και ο πατήρ Ιωάννης Καπέτας.

Πρώτος προορισμός του Αρχιεπισκόπου ήταν το παρεκκλήσιο του Αγίου Βασιλείου του Μέγα. Αφού ασπάστηκε το ιερό λείψανο, την Αγία Τράπεζα και τον Εσταυρωμένο, στη συνέχεια, μαζί με τους ιερείς που τον συνόδευαν, έψαλε το απολυτίκιο του Αγίου Βασιλείου.

Ακολούθησε η γνωριμία του με το προσωπικό του γηροκομείου, ενώ τον περισσότερο χρόνο αφιέρωσε σε συνομιλίες και ενδιαφέρουσες συζητήσεις με όλους τους ενοίκους.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος παραβρέθηκε στον ετήσιο απολογισμό της «Βασιλειάδας», όπου μίλησε με επαινετικά λόγια για τους ανθρώπους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Οργανισμό.

«Θέλω να σας συγχαρώ με όλη μου την καρδιά για τον κόπο και τις προσπάθειες, που καταβάλλετε καθημερινά», σημείωσε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Παρατήρησε, μάλιστα, ότι όλοι τους, διοικούντες και εργαζόμενοι, έχουν βαθιά επίγνωση του ότι εργάζονται σε έναν εκκλησιαστικό χώρο, και τους ευχαρίστησε που διακονούν την Εκκλησία από μια πάρα πολύ δύσκολη και ευαίσθητη θέση.

Επισημαίνοντας ότι η «Βασιλειάδα» είναι ένας Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας – και, μάλιστα, ο πιο πολύτιμος στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς – ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί το κλίμα ενότητας και ομοψυχίας.

«Είμαστε ένα σώμα», σημείωσε χαρακτηριστικά, «και μέλη αυτού του σώματος είναι τα ιδρύματα, τα οποία έχουμε».

«Ένα εξ αυτών είναι και η “Βασιλειάδα”», συμπλήρωσε, «και μπορώ να πω ότι η “Βασιλειάδα” είναι το πιο πολύτιμο ίδρυμα κοινωνικής προσφοράς που αυτή τη στιγμή έχει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας».

«Γι’ αυτό, είμαστε αγαπημένοι, θα μείνουμε αγαπημένοι και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί», υπογράμμισε κλείνοντας την ομιλία του.

Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου στις εγκαταστάσεις της «Βασιλειάδας», στο Λακέμπα, ολοκληρώθηκε με την ενημέρωσή του από τα μέλη της διοίκησης του Οργανισμού, σχετικά με τον προγραμματισμό για την ανέγερση ενός νέου κτιρίου σε παρακείμενη ιδιόκτητη έκταση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.