ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ: Εθιμοτυπική επίσκεψη στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Σύδνεϋ, πραγματοποίησαν την Τετάρτη, 20 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Εμμανουήλ Μουντάκης, ο Ταμίας κ. Ελευθέριος Σαβιολάκης και η Γραμματέας κ. Σοφία Κομαρκόφσκι.

Τα μέλη του Προεδρείου της Κρητικής Ομοσπονδίας συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, στον οποίο κατέθεσαν την αγάπη και τον σεβασμό τους, ενώ ζήτησαν και έλαβαν την ευχή του, για την ευόδωση της αποστολής που έχουν αναλάβει από τον περασμένο Ιανουάριο.

Ανταποκριθείς με χαρά και εγκαρδιότητα, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος ευχήθηκε στη νέα ηγεσία της Κρητικής Ομοσπονδίας να έχει μια παραγωγική και καλλίκαρπη θητεία, και ο Θεός να ευλογεί πάντα τα έργα της.

Ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση, με επίκεντρο τις ανάγκες των Κρητών της Ωκεανίας και στους δεσμούς τους με τη μεγαλόνησο Κρήτη, γενέτειρα και του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας. Καθώς συνομολογήθηκε ως πρόταγμα η διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της νέας γενιάς Κρητών με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της πατρώας γης τους, συμφωνήθηκε η διοργάνωση -από την Εκκλησία και την Ομοσπονδία, από κοινού- μια πολιτιστικής δράσης που θα απευθύνεται στην Κρητική Νεολαία.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος ενημέρωσε αναλυτικά το Προεδρείο της Κρητικής Ομοσπονδίας περί των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για την εκατονταετηρίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και περί της Αποστολικής Επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην πέμπτη ήπειρο τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα ακολουθήστε μας στα Google News.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.