Την Κυριακή Γ' Ματθαίου, 28 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος τέλεσε την πρώτη του Θεία Λειτουργία στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στο Rookwood του Σύδνεϋ, όπου χειροθέτησε σε Πνευματικό - Εξομολόγο τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, πατέρα Ιωάννη Γρύλλη.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας και παρουσίασε στους πιστούς τα πνευματικά μηνύματα και τα διδάγματα που προκύπτουν για τους ανθρώπους της εποχής μας.

Καταρχάς εστίασε στο σημείο της περικοπής που αναφέρει: “Οὐδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν”, για να διαμηνύσει ότι «δε συνδυάζονται ο Χριστός και ο διάβολος» και να επισημάνει πως «θα πρέπει να επιλέξουμε πού ανήκουμε και τι θέλουμε».

Προέτρεψε δε τους πιστούς να αφιερωθούν αποκλειστικά στον Χριστό και στην Εκκλησία, αλλά και να έχουν ως πρώτο ζητούμενο της ζωής τους τη Βασιλεία των Ουρανών. «Όλα να τα αφήνουμε στον Χριστό, με όλη μας την εμπιστοσύνη», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Κατά τη χειροθεσία του π. Ιωάννη σε Πνευματικό, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος περιέγραψε έναν κληρικό που εργάζεται για τον Χριστό και την Εκκλησία με πολλή αφοσίωση και με πολλή αυτοθυσία.

Απευθύνοντας δε τις πατρικές ευχές και νουθεσίες του, προέτρεψε τον π. Ιωάννη να δείξει μεγάλη αγάπη στους ανθρώπους που θα προστρέξουν σε εκείνον για να ζητήσουν τη στήριξη και τη στοργή του.

«Από τη φύση σας, είστε ένας άνθρωπος που και αγάπη έχετε και στοργή», παρατήρησε. «Αυτήν την αγάπη και τη στοργή να δείχνετε πλούσια στους ανθρώπους», επισήμανε, «και να σέβεστε την προσωπική ιστορία, την προσωπική περιπέτεια του κάθε ανθρώπου».

«Είμαι σίγουρος», τόνισε καταληκτικά, «οτι πολλές ψυχές θα αναπαυθούν στο επιτραχήλιό σας και θα βρουν τον Χριστό και θα οδηγηθούν στη Βασιλεία των Ουρανών».

Τέλος, με βαθιά συγκίνηση, ο Σεβασμιώτατος έκανε ειδική αναφορά στο πρόσωπο του ιεροψάλτη Μιχαήλ Γρύλλη, ο οποίος, παρότι δεν βλέπει, «όλα τα γράμματα της Εκκλησίας τα ξέρει απ’ έξω», όπως χαρακτηριστικά διέκρινε.

«Αυτό δείχνει την εσωτερική δύναμη που έχει», επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος, «τη δύναμη αυτή, την οποία λαμβάνει από τον Χριστό».

«Εμείς, που έχουμε τα μάτια μας», συνέχισε, «δεν τα διαβάζουμε και δεν τα μαθαίνουμε τα γράμματα του Θεού στη γλώσσα την οποία γράφηκαν. Και ο Μιχάλης, που τόσο ωραία έψαλε, χωρίς να βλέπει για να διαβάζει, αλλά έχοντας τα βιώματα από μικρό παιδί που είναι μέσα στην Εκκλησία, ήρθε σήμερα να δώσει ένα μήνυμα σε όλους μας. Και θέλω δημόσια να τον επαινέσω και να τον ευχαριστήσω γι’ αυτό που κάνει, και να του ευχηθώ να έχει πλούσια την ευλογία του Θεού στη ζωή του και στα θεοφιλή του έργα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.