Ο 18χρονος κολυμβητής από τη Ρωσία Kliment Kolesnikov δεν κερδίζει τους λάτρεις του αθλήματος μόνο με τις φανταστικές επιδόσεις του στο νερό αλλά και με την επιμονή του να μην αποχωρίζεται το Σταυρό του από το λαιμό του ακόμη κι όταν οι προπονητές του λένε πως μπορεί να «στοιχίσει» στην υδροδυναμική του!

Του Αντώνη Μακατούνη

Τον περασμένο Αύγουστο ο νεαρός σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης. Λίγους μήνες μετά, τον Οκτώβριο στους Ολυμπιακούς αγώνες νέων κέρδισε 6 χρυσά κι ένα αργυρό μετάλλιο ενώ έκλεισε τη χρονιά με άλλα 7 μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης που διεξήχθη το Δεκέμβριο, και χρίστηκε δικαίως αθλητής της χρονιάς στο συγκεκριμένο άθλημα.

Σε καμία από τις αναμετρήσεις δεν αποχωρίστηκε το μικρό ξύλινο σταυρουδάκι που φορά στο λαιμό του περασμένο σε ένα κορδονάκι. Είναι αυτό που του δίνει τη δύναμη να παλέψει και να ξετυλίξει τη δυναμική του ως αθλητής.

Είναι γνωστό ότι οι κολυμβητές δε φορούν τίποτα περιττό κατά τη διάρκεια των αγώνων και συνήθως αποτριχώνουν τα σώματά τους, ώστε να μην προκαλείται κανενός είδους τριβή κατά την κολύμβηση, ειδικά στους αγώνες όπου κάθε δευτερόλεπτο μετράει.

Ο νεαρός Ρώσος ωστόσο φαίνεται ότι θεωρεί το σταυρουδάκι στο λαιμό, σημάδι της βαθιάς του πίστης στην Ορθοδοξία, απολύτως απαραίτητο κάθε στιγμή της ζωής του…

από orthodoxia agency

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.