ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ: Κυριακή του Παραλύτου – 10η Μαΐου 2020 – Ώρα 07.45 – Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού – Όρθρος και την Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κυριακής του Παραλύτου. Ιερουργός Δημήτριος Λουπασάκης.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 10 Μαΐου 2020 με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Παραλύτου, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Παραλύτου – Ιερός Ναός Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού – Κυριακή 10 Μαΐου 2020 07.45.

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 10 Μαΐου 2020 με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Παραλύτου, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Ιερείς: Δημήτριος Λουπασάκης

Προσευχή στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο

Ώρα έναρξης: 07.45
Κυριακή του Παραλύτου – 10η Μαΐου 2020 – Ώρα 07.45 – Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού – Όρθρος και την Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κυριακής του Παραλύτου. Ιερουργός Δημήτριος Λουπασάκης.

Ο Ιερός Ναός θα λειτουργήσει κεκλεισμένων των θυρών για τους πιστούς.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων βρίσκεται στην δυτική πλευρά του λόφου Λυκαβηττού Αθηνών κτισμένο μέσα στο μεγαλύτερο σπήλαιο τού λόφου. Σύμφωνα με την παράδοση, το σπήλαιο αυτό ήταν χώρος ασκητικής ζωής των χριστιανών των πρώτων αιώνων.

Η Κυριακή του Παραλύτου αντλεί το θέμα της από την ευαγγελική περικοπή, που αναγινώσκεται στην θεία λειτουργία.

Αυτή περιλαμβάνει τήν διήγηση της ιάσεως του παραλυτικού στην Προβατική κολυμβήθρα, την Βηθεσδά, στα Ιεροσόλυμα (Ιω. 5, 1-15).

Το δράμα του επί 38 έτη παραλύτου συγκινεί τον Κύριο και τον θεραπεύει. Ο Χριστός παρουσιάζεται σαν ιατρός ψυχών και σωμάτων.

Τον παράλυτο δεν τον θεραπεύει η κολυμβήθρα, αλλά ο πανσθενουργός λόγος του Κυρίου.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

4 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Πώς θα στειλω τα ονοματα να διαβαστουν υπερ υγειας; Αικατερίνη, Γεωργία, Κωνσταντίνος, Μαρία, Γεώργιος Μαρία

2

Υπέρ Αναπαύσεως :
Κωνσταντίνας, Βασιλείου, Ευθαλία, Γεωργίου, Ανθούλας, Ιωάννου, Ιωάννου, Ελένης, Βασιλικής, Γεωργίου, Βασιλείου, Χρυσοστόμου, Ευαγγελίας, Αλεξάνδρου, Χριστίνας, Βασιλικής, Βασιλικής, Βασιλείου, Ευανθιας, Μιλτιάδου, Δήμητρας.
Υπέρ υγείας κ Σωτηρίας:
Πατρός Βασιλείου, Πατρός Γερμανού, Πατρός Λάμπρου κ οικογενείας, πατρός Φωτίου κ οικογενείας, πατρός Αναστασίου κ οικογενείας, Νικολάου και οικογενείας, Ευθαλία-Γεωργίας, Χρυσοστόμου, Ελευθερίου, Ελευθερίου, Δήμητρας, Γρηγορίου, Μαρίας, Ελευθερίου, Δήμητρας, Αθήνας, Ειρήνης, Δημητρίου, Ζαχαρίου και οικογενείας, Μαρίας τέκνων κ εγγονών, Μιλτιάδου, Ελένης κ οικογενείας, Λαμπρινής κ οικογενείας.
Σας ευχαριστώ πολύ

3

Αναστασιος, Μαρια

4

υπερ υγειας του Νικολαου[20 ετων]