ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2020: Αλλάζει η εξεταστέα ύλη Πανελλαδικών για το 2020. Στην ύλη, το μάθημα των Λατινικών καθώς αντικαθίστανται από το μάθημα της Κοινωνιολογίας σύμφωνα με το νέο σύστημα που αναμένεται να θεσμοθετηθεί τον επόμενο μήνα ενώ η ύλη θα είναι αυξημένη σε Μαθηματικά και Φυσική

Ραγδαίες αλλαγές φέρνει το Υπουργείο Παιδείας στην εξεταστέα ύλη Πανελλαδικών για το 2020.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα που θα κληθούν το 2020 να εξεταστούν για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ύλη θα είναι αυξημένη σε Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα στη Γ΄ Λυκείου τα τέσσερα μαθήματα ανά επιστημονικό πεδίο θα διδάσκονται έξι ώρες εβδομαδιαίως ενώ το μάθημα των Λατινικών καθώς αντικαθίστανται από το μάθημα της Κοινωνιολογίας σύμφωνα με το νέο σύστημα που αναμένεται να θεσμοθετηθεί τον επόμενο μήνα.

Οι μαθητές της σημερινής Β’ Λυκείου τον Ιούλιο θα κληθούν να συμπληρώσουν το πρώτο μηχανογραφικό με το οποίο θα ζητούνται 10 προτιμήσεις τμημάτων.

Σε όσα τμήματα η ζήτηση αποδειχτεί υψηλότερη σε σχέση με τις προσφερόμενες θέσεις, η πρόσβαση θα επιτευχθεί μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όπως ισχύει σήμερα.

Σε όσα τμήματα η ζήτηση είναι χαμηλότερη από τις θέσεις που διαθέτουν τα ιδρύματα, η πρόσβαση θα γίνει με τον βαθμό απολυτηρίου. Σημειώνεται ότι όσοι δεν υποβάλουν δήλωση τον Ιούλιο θα χάσουν το δικαίωμα εισαγωγής στα ΑΕΙ για το τρέχον έτος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.