ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023
Προσλήψεις στο Δημόσιο: Πού ανοίγουν 30.000 θέσεις εργασίας
Μέχρι το τέλος του 2024 θα γίνουν περίπου 30.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, με τις περισσότερες να γίνουν στον τομέα της Υγείας.Η υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, υπογράμμισε πως μέχρι το τέλος του έτους θα γίνουν 14.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, σε διάφορους τομείς, κυρίως μέσα από τη δεξαμενή των επιτυχόντων του τελευταίου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
Τον Σεπτέμβριο, θα γίνει και ο προγραμματισμός των προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2024.
ΟΠΕΚΕΠΕ: ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023
Από τα πρώην ταμεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τραπεζών, ΟΤΕ, λοιπών εντασσόμενων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ) και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8 θα καταβληθούν στις 30 Αυγούστου 2023, ημέρα Τετάρτη.
Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλου, ο πρόεδρος του Οργανισµού Πληρωµών διευκρινίζει ότι «τυχούσες εκκρεµότητες του έτους αιτήσεων 2022 θα εκκαθαριστούν µέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2023 το αργότερο, καταληκτική ηµεροµηνία πληρωµών του οικονοµικού έτους 2023, βάσει του ενωσιακού θεσµικού πλαισίου». ∆ηλαδή το προφανές.
ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ
Να σηµειωθεί ότι πρόκειται για υπόλοιπα από διασταυρωτικούς ελέγχους και ποσά που προβλέπονται από εγκεκριµένες διοικητικές πράξεις επί της ενιαίας ενίσχυσης και των προγραµµάτων, που γίνεται τον Οκτώβριο κατά το σύνηθες και πριν την πληρωµή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, καθώς και τα υπόλοιπα της δηµοσιονοµικής πειθαρχίας.
Ειδικά τον Ιούνιο οι απονομές ανήλθαν σε 23.555, όταν τον Μάιο ήταν 29.537, τον Απρίλιο 40.887, τον Μάρτιο 32.231, τον Φεβρουάριο 25.630 και τον Ιανουάριο 28.016.
Όσον αφορά το στοκ των επικουρικών συντάξεων που έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε 40.000, ενώ τον περασμένο μήνα εκδόθηκαν επιπλέον 3.500
συντάξεις.
Για την έκδοση της επικουρικής σύνταξης, απαράβατος κανόνας είναι να έχει εκδοθεί η κύρια σύνταξη. Συνεπώς, μηδενίζοντας τις αιτήσεις των κύριων συντάξεων, είναι εύκολο πλέον να ξεμπλοκάρουν και σχεδόν όλες οι επικουρικές συντάξεις.
Ποιες θα είναι οι ημερομηνίες πληρωμών των συντάξεων για τον μήνα Σεπτέμβριο, ανά ασφαλιστικό ταμείο
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ημερομηνίες πληρωμών των συντάξεων Σεπτεμβρίου ανά Ταμείο, είναι οι εξής:
Οι κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου 2023 των συνταξιούχων που προέρχονται:
1) Από τα πρώην ταμεία ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ θα καταβληθούν στις 28 Αυγούστου 2023, ημέρα Δευτέρα.
2) Από τα πρώην ταμεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τραπεζών, ΟΤΕ, λοιπών εντασσόμενων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ) και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9 θα καταβληθούν στις 29 Αυγούστου 2023, ημέρα Τρίτη.




































