ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ : Το ποσοστό 4,9% των υποψηφίων είχε μεν δεσμεύσει το παράβολο, αλλά δεν είχε καταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί σε αυτό.

ΑΣΕΠ: Δικαίωμα προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια έχουν οι εκπαιδευτικοί που απορρίφθηκαν λόγω παραβόλου
Δικαίωμα προσφυγής με αίτηση ακύρωσης σε διοικητικά δικαστήρια έχουν οι εκπαιδευτικοί που απορρίφθηκαν από τους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης υποψηφίων του ΑΣΕΠ λόγω παραβόλου.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή απάντηση του ΑΣΕΠ, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ύστερα από ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Γιώργου Λογιάδη, σχετικά με θέματα που αφορούν τους απορριφθέντες υποψήφιους, λόγω της μη έγκαιρης καταβολής παραβόλου, για την πλήρωση κενών θέσεων εκπαιδευτικών, αναφέρεται ότι:

«Σε κάθε περίπτωση, σημειώνεται ότι οι θιγόμενοι από τις πράξεις του Α.Σ.Ε.Π. έχουν δικαίωμα προσφυγής με αίτηση ακύρωσης ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων (άρθρο 2, παρ. 8 ν. 3051/2002, Α΄ 220), σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις νόμων, όπως έχουν, ήδη, πράξει αρκετοί υποψήφιοι των προκηρύξεων 3ΕΑ/2019, 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019».

Επιπλέον, το ΑΣΕΠ σημειώνει ότι στους πίνακες απορριπτέων περιλήφθηκαν 18.917 υποψήφιοι, ανάμεσα στους οποίους είναι και όσοι δεν κατέβαλαν το απαιτούμενο παράβολο.

Το ποσοστό 4,9% των υποψηφίων είχε μεν δεσμεύσει το παράβολο, αλλά δεν είχε καταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί σε αυτό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.