Κατά την Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία, στην οποία είχαν κληθή να εκκλησιασθούν και οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος στο τέλος της θείας Λειτουργίας είπε ότι οι Χριστιανοί αγαπούν πολύ την εορτή της Αναλήψεως που συνδέεται με τον ουρανό.

Αγαπάμε τον Χριστό, αγαπάμε και τον ουρανό στον οποίον ανέβηκε ο Χριστός –δηλαδή εγκαθίδρυσε την ανθρώπινη φύση στα δεξιά του Θεού και Πατρός–, και από τον οποίον αναμένουμε να έρθη και πάλι.

Ευχήθηκε στα παιδιά να αριστεύουν πάντα στην ζωή τους σε ο,τι καλό σκοπό έχουν, και να έχουν δύναμη και να πετυχαίνουν σε όλες τις διαδοχικές και ποικίλες εξετάσεις της ζωής τους.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε στους υποψηφίους την ευλογία του, μαζί με μία εικόνα και ένα στυλώ, και μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας η Ενορία δεξιώθηκε τα παιδιά μαζί με τους καθηγητές τους στην αίθουσα εκδηλώσεών της.

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα η θεία Λειτουργία της αποδόσεως του Πάσχα, κατά την οποία εκκλησιάσθηκαν όσοι μαθητές δεν μπορούσαν την ημέρα της Αναλήψεως, και το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε η ακολουθία της ενάτης ώρας του Πάσχα και ο πανηγυρικός εσπερινός.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.