Του Ευάγγελου Αγαπίου-Το τελευταίο κεφάλαιο της βάρβαρης τουρκικής εισβολής γράφεται στην Μόρφου, σαν σήμερα το 1974. Η πόλη καταλήγει μαζί με ολόκληρη την Μεσαορία στα χέρια του Αττίλα...  Παρά την αντίσταση  του 11ου  τακτικού συγκροτήματος μάχης που επιχειρούσε στον δυτικό τομέα,  οι τούρκοι καταλαμβάνουν στις 12:30 το μεσημέρι την ιστορική κωμόπολη..

47 χρόνια μετά οι καρδιές των κατοίκων εξακολουθούν να παραμένουν συντρίμμια…

Ανήμερα της μαύρης επετείου αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου επέδωσε σε όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς αλλά και σε εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Ο Δήμος Μόρφου με το σημερινό του ψήφισμα απαίτησε άμεσο τερματισμό των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας και εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό.

Βίκτωρας Χ/Αβράαμ– Δήμαρχος Μόρφου
Πριν μερικά χρόνια μιλούσαμε για την Μόρφου τώρα μιλούμε μόνο για την Αμμόχωστο. Τα πράγματα δυσκολεύουν. Εδώ και 47 χρόνια ακόμα δεν καταφέραμε να φτάσουμε στο σημείο όπου θα συζητούμε για επίλυση του κυπριακού.
 
Βασίλης Πάλμας – Υφυπουργός παρά τω Προέδρω
Από την στιγμή που τίθεται στην συζήτηση ως θέση οι συνομιλίες στην βάση δύο κρατών, αντιλαμβάνεστε ότι εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε μια τέτοιου είδους βάση.

Μόρφου δεν σε ξέχασα, για σενα ξενυχτάω στον ύπνο και στον ξύπνιο μου για σένα πολεμάω…

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.