Αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο δηλώνει η τοπική εκκλησία προκειμένου να αποτρέψει τη δημιουργία της εταιρείας ΝΑΥΑΓΙΟ Α.Ε που προβλέπει το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού για τη διαχείριση της ακτής του Ναυαγίου.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης και Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών κ. Χρυσόστομος, μίλησε στο ραδιόφωνο του Ερμή δίνοντας το «στίγμα» των ενεργειών που θα ακολουθήσουν από την Εκκλησία προκειμένου να αποτραπεί μια…κομπίνα, όπως περιέγραψε ο Σεβασμιώτατος το εγχείρημα του Υπουργείου.

Ερωτηθείς για το αν η Εκκλησία θα προχωρήσει σε ενέργειες και για την επαναχάραξη της γραμμής αιγιαλού που προσδιορίζει και τα όρια της αρμοδιότητας της υπό σύστασης εταιρείας, απάντησε πως «έχουν γνώση οι φύλακες» ενώ σημείωσε πως οι Μητροπολίτες παραμένουν Μητροπολίτες ακόμη και όταν φεύγουν σε αντίθεση με τους πολιτικούς που μπορεί να περάσουν στην λήθη.

«Αυτό το Νομοσχέδιο βγήκε στη δημοσιότητα αλλά είναι προφανές πως δεν μπορεί να ψηφιστεί»

«Αυτό το Νομοσχέδιο βγήκε στη δημοσιότητα αλλά είναι προφανές πως δεν μπορεί να ψηφιστεί. Πως μιλάμε για αιγιαλό σε μια απόσταση 150 μέτρων από τη θάλασσα και αν συμβεί κάτι τέτοιο εκεί, φαντάζομαι θα συμβεί και σε όλη την υπόλοιπη Ζάκυνθο. Είναι δικαίωμα του Κράτους να χαρακτηρίζει μια περιοχή όπως θέλει, αλλά αν δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς ως ιδιοκτήτες παρέμβαση εκεί, πώς μπορεί να κάνει παρέμβαση μια εταιρεία;» σημείωσε αρχικά ο Μητροπολίτης αμφισβητώντας ευθέως την οριοθέτηση που έγινε το 2018.

Ο Μητροπολίτης σχολίασε πως η δυνατότητα που θα έχει η εταιρεία για αγοραπωλησίες, ουσιαστικά ανοίγει και πάλι την πόρτα στην Πιμάνα ενώ τόνισε πως ακόμη και στο παράνομο συμβόλαιο μεταξύ του κ. Χάρου και της Πιμάνα η επίμαχη περιοχή παρουσιαζόταν ως ιδιοκτησία της Εκκλησίας.

«Ότι έχει γίνει στην περιοχή έγινε από την Εκκλησία. Κάναμε μια σειρά από προσπάθειες και κάποιοι έκοψαν την εξέδρα. Εγώ έβαλα φράκτες, φωτισμό και φύλακες. Ας βρεθεί ένας Ζακυνθινός να πει πως η τοπική κοινωνία ζήτησε κάτι από την Εκκλησία και η Εκκλησία δεν το προσέφερε απλόχερα. Σήμερα θα κάνουμε αυτό που λέει ο Νόμος, αφού πρώτα διαφωτίσουμε τους πάντες για το τι συμβαίνει» σημείωσε υπογραμμίζοντας και πάλι πως η Εκκλησία είναι αποφασισμένη να βάλει εμπόδια σε αυτούς τους σχεδιασμούς, ενώ θύμισε πως η πρόταση που η Εκκλησία εδώ και δύο χρόνια είχε υποβάλει στο Υπουργείο δεν είχε καμία ανταπόκριση.

«Είναι ξεκάθαρο πως ο Νόμος δεν έχει καμία σχέση με την λογική. Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν δικαστές όπως ο Τερτσέτης που δεν συμβιβάζονται και αυτό θα το λέω ξανά και ξανά ακόμη και αν γίνομαι κουραστικός. Θα φτάσουμε, αν χρειαστεί μέχρι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Θα προσπαθήσουμε να μη γίνει Νόμος και θα κάνουμε σαφείς τις θέσεις μας σε όλους τους Βουλευτές. Έχουμε στοιχεία και έγγραφα αιώνων που αποτυπώνουν την περιουσία της Μονής, δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια» τόνισε.

hermes

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.