Κλείνει την Τρίτη 15 Ιουνίου η πλατφόρμα στην οποία οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να υποβάλλουν τη δήλωση COVID Απριλίου για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Μαΐου (100% και 40%).

Η πληρωμή έγινε προκαταβολικά με βάση τις δηλώσεις COVID του Απριλίου, ωστόσο οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να υποβάλουν έως και την Τρίτη 15/6/2021 τις δηλώσεις COVID για τα μειωμένα ενοίκια του Απριλίου.

Συγκεκριμένα όπως συνέβη και τον Απρίλιο έτσι και για τον μήνα Μάιο, μετά την καταβολή της αποζημίωσης, οι ιδιοκτήτες πρέπει να υποβάλλουν τη δήλωση Covid.

Όπως και τις προηγούμενες φορές η δήλωση είναι υποχρεωτική για όλους, καθώς όσοι εισπράξουν αποζημίωση αλλά δεν υποβάλλουν δήλωση θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα.

Το μοντέλο αποζημίωσης ήταν το ίδιο και για τον Μάιο.

Συγκεκριμένα:

«Κούρεμα» 100% είχαν οι επιχειρήσεις σε λιανεμπόριο, εστίαση, πολιτισμό, αθλητισμό, τουρισμό, μεταφορές και σε όσες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα.
Μειωμένο ενοίκιο κατά 40% ίσχυε μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή εργασίας καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.
Οι ιδιοκτήτες-φυσικά πρόσωπα που δεν έλαβαν καθόλου ενοίκιο θα αποζημιωθούν όπως και τους προηγούμενους μήνες στο 80% του αρχικού μισθώματος, ενώ τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα θα αποζημιωθούν στο 60% του συμφωνημένου μισθώματος.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα λάβουν το 60% του ενοικίου θα αποζημιωθούν για το 50% της ζημιάς.
Σύμφωνα με την απόφαση ξεκαθαρίζεται ότι για επιχειρήσεις που δεν ήταν ενεργές την 4η Ιανουαρίου 2021 λαμβάνεται υπόψη ο κύριος ΚΑΔ κατά την ημερομηνία έναρξής τους από την 4η Ιανουαρίου 2021 και εντεύθεν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.