ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΙΤΗΣΕΙΣ: Δεκάδες χιλιάδες πολίτες στέλνουν ερωτήσεις για το πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις στο πρόγραμμα επίδομα ενοικίου - στέγασης 2019 ενώ αξίζει να αναφερθεί πως τα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο επίδομα ενοικίου αναμένεται να ξεκινούν από περίπου 7.000 ευρώ το έτος, για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και να κλιμακώνονται έως τα 21.000 ευρώ. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω.

Στο κόκκινο βρίσκεται η αγωνία χιλιάδων ανθρώπων που επιθυμούν να καταθέσουν αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου – στέγασης 2019 ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί επίσημη ημερομηνία ενώ σύμφωνα με διαρροές αναμένεται να ανοίξει μέσα Φεβρουαρίου.

Σε αναμονή βρισκόμαστε για την τελική απόφαση για το πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου – στέγασης για το 2019 ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι αιτήσεις για επίδομα ενοικίου θα γίνονται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που είναι ήδη έτοιμη και είναι παρόμοια με αυτή του ΚΕΑ και του Κοινωνικού Μερίσματος.

Για τις αιτήσεις στο επίδομα ενοικίου αναμένεται να ισχύουν επίσης περιουσιακά κριτήρια (ακίνητη περιουσία και καταθέσεις), πολυτελούς διαβίωσης, ασφαλιστικής κάλυψης και οικογενειακής κατάστασης.

Το επίδομα στέγασης θα δώσει μία μεγάλη ανάσα σε 300.000 νοικοκυριά και να ξεκινήσουν οι αιτήσεις ενώ η καταβολή του επιδόματος ενοικίου θα έχει αναδρομική ισχύ από 1.1.2019, ενώ το πρόγραμμα για επίδομα στέγασης 2019 έχει συνολικό προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ και αφορά περίπου 300.000 νοικοκυριά.

Για επίδομα ενοικίου δικαιούχοι είναι οικογένειες για το 2019 που βρίσκονται στο ενοίκιο ή επιβαρύνονται με στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας και εξετάζεται να ενταχθούν και μέρος αυτών που έχουν καταναλωτικό δάνειο με υποθήκη πρώτης κατοικίας.

Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τις αιτήσεις.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 2 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.