ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Ως εδώ με τις αθλιότητες και τα ψεύδη που ορισμένοι καθημερινά εξαπολύουν κατά του π Δημητρίου Λουπασάκη και του Τιμίου Σταυρού των Αγίων Ισιδώρων.

Εδώ και κάποιες μέρες μετά την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο π Δημήτριος δέχεται συκοφαντικές επιθέσεις μίσους από συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι προφανώς νομίζουν πως έτσι θα κάνουν ζημιά στην Ορθόδοξη Πίστη.

Διαδίδουν ψέματα, προσπαθούν να τον σπιλώσουν με αβάσιμες κατηγορίες ενώ ο Δημήτρης Αλικάκος έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει τον Ιερέα- Σύμβολο για χιλιάδες ανθρώπους ΑΓΥΡΤΗ.

Αφήνουν επίσης ψευδείς, αβάσιμες και συκοφαντικές υπόνοιες ότι δήθεν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος δυσφορεί με την περίπτωση του π Δημητρίου.

Όλα τα παραπάνω, με αποδείξεις και φωτογραφίες, συγκεντρώθηκαν σε έναν φάκελο και συνιστούν την κατηγορία από τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 57, 59, 914, 932 ΑΚ και των άρθρων 361, 362, 363 και 367 από όπου προκύπτουν τα αδικήματα της προσβολή προσωπικότητας μέσω δυσφημιστικής δημοσίευσης αλλά και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Από τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 57, 59, 914, 932 ΑΚ και των άρθρων 361, 362, 363 και 367 ΠΚ συνάγεται ότι εκείνος του οποίου προσβάλλεται η προσωπικότηταα) με τη διατύπωση γι’ αυτόν, γραπτώς ή προφορικώς, λέξεων ή φράσεων που κατά την κοινή αντίληψη περιέχουν είτε αμφισβήτηση της ηθικής και κοινωνικής αξίας του, είτε περιφρόνηση για το πρόσωπό του από τον δράστη, ο οποίος γνωρίζει ότι με τέτοια οικειοθελή ενέργειά του προσβάλλεται η τιμή του άλλου και

β) με ισχυρισμό ή διάδοση δυσφημιστικού γεγονότος, δηλαδή συμβάντος ή περιστατικού του παρόντος ή του παρελθόντος που υποπίπτει στις αισθήσεις και είναι δεκτικό αποδείξεως, το οποίο (δυσφημιστικό γεγονός) δύναται να βλάψει την τιμή ή την υπόληψή του, δικαιούται, εκτός άλλων, και την καταδίκη του υπαιτίου της δυσφημιστικής διαδόσεως ή του εξυβριστικού ισχυρισμού στην καταβολή χρηματικού ποσού προς ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που υπέστη από την προσβολή (ΑΠ 271/2012 ΝΟΜΟΣ).

Προσβολή της προσωπικότητος με αδικοπραξία πραγματώνεται και με ποινικώς κολάσιμη πράξη, όπως εξύβριση, απλή ή συκοφαντική δυσφήμηση, που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 361,362 και 363 του Π.Κ ( ΑΠ 521/2018).

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. Νίκος Τσαγκαράκης 1 χρόνο πριν

    Έχετε απόλυτα δίκιο γιατί πρέπει να σταματήσει αυτό το μίσος απέναντι στο προσκύνημα των αγ ισιδωρων του τιμίου Σταυρου και του πατέρα Δημητρίου. Εγώ και η οικογένεια μου είμαστε από αυτούς που έχουν εβεγερτιθει από τους Αγίους ισιδωρους χωρίς να έχουμε πάει καθόλου εκεί αλλά με το σκέτο λάδι που μάς έστειλαν από εκεί έχω γράψει κάποια σχόλια στην ανάρτηση που έχει κάνει ο δεσπότης Ιωσήφ Χαρκιολάκης και που ντρέπομαι γιατί είναι κοντοχωριανος μου. Αλλά προς θεού αυτές τις μέρες που είναι μέρες συγχωρέσεις και αγάπης ας μην κάνετε τίποτα. Άστους και θα τους κρίνει ο Θεός. Ακόμα έχω ανεβάσει κάπου αλλού δεν θυμάμαι που το βρήκα από το διαδίκτυο κάποια ανάρτηση που έχει κάνει κάποιος εκδότης από την Αυστραλία για το ποιος είναι ο κύριος Χαρκιολάκης. Την ευχή του πατέρα Δημητρίου του τιμίου Σταυρου και των αγ ισιδωρων να έχουμε και να γιορτάσουμε με αγάπη το αγ Πάσχα

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.