Τα στόματα έχουν ανοίξει και εμείς είμαστε και σχετικά αισιόδοξοι, δήλωσε η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας για το αν η υπόθεση μπορεί να βοηθήσει να έρθουν στο φως και άλλες καταγγελίες.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει στις δομές, τόνισε η η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει όσες παρεμβάσεις χρειάζεται για την προστασία των παιδιών.

Σε συνέντευξή της το Σάββατο στην ΕΡΤ, η υφυπουργός ερωτήθηκε αν είχε γνώση καταγγελιών για κακοποίηση στην «Κιβωτό του Κόσμου».

«Βεβαίως και όχι. Αυτό που λάβαμε γνώση ήταν όταν διέρρευσαν τα όποια δημοσιεύματα και ήρθα σε επικοινωνία στο πλαίσιο της νομιμότητας με τον εισαγγελέα αλλά και την Ελληνική Αστυνομία, μία μέρα πριν από τη 17 Νοέμβρη», εξήγησε για να προσθέσει με έμφαση «καμία -για να είμαι σαφής- καμία, μα καμία γνώση για οτιδήποτε άλλο μέχρι στιγμής».

Σχετικά με το αν η υπόθεση μπορεί να βοηθήσει να έρθουν στο φως και άλλες καταγγελίες, η κυρία Μιχαηλίδου είπε ότι «τα στόματα έχουν ανοίξει και εμείς είμαστε και σχετικά αισιόδοξοι».

Οι εισαγγελικές παραγγελίες για απομάκρυνση παιδιών από τις βιολογικές τους οικογένειες έχουν αυξηθεί πολύ τον τελευταίο χρόνο, είπε ακόμη, «οπότε αυτό είναι και αποτέλεσμα του ότι έχει σπάσει λίγο ο φόβος, ο κόσμος εμπιστεύεται το κράτος, εμπιστεύεται τις αρχές, ξέρει ότι μπορεί να μιλήσει».

Ειδικά για την «Κιβωτό», η υφυπουργός είπε ότι το ζήτημα «αυτή τη στιγμή είναι μόνο στην εισαγγελία. Το έχει πάρει μάλιστα και από την Ελληνική Αστυνομία, μαζεύουν καταθέσεις, οπότε όπως ακριβώς κάναμε, γιατί ήταν μια διαδικασία η οποία δεν είχε ξαναγίνει».

Επέμεινε ακόμη στην ανάγκη αποϊδρυματοποίησης γιατί «όσο καλή και να είναι μια δομή, δεν είναι οικογένεια». Πρόσθεσε ότι «στην προσπάθεια αποϊδρυματοποίησης που κάνουμε, έχουμε διπλασιάσει τους αναδόχους».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.