Η μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου τιμήθηκε σήμερα, 9 Μαΐου, στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι της Αναλήψεως στο Βύρωνα, όπου ευρίσκεται ο τάφος του Αγίου και θα θησαυρίζεται μέχρι αύριο η τιμία κάρα του.

«Είναι η πρώτη φορά που έτσι πανηγυρικά αφήνουμε την καρδιά μας, έχοντας τον θησαυρό της κάρας και των τιμίων λειψάνων του, αλλά και την παρακαταθήκη των εμπειριών και αναμνήσεών μας, μια που σε αυτόν τον τόπο κατέθεσε και τον ιδρώτα και την αγάπη του και στον λαό και στον Θεό η αγία αυτή ψυχή, ο Άγιος Ιερώνυμος», είπε αρχικά στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, που αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που είχε ο Άγιος, ώστε να μπει στον «δρόμο» της αγιότητος, στο πώς εισήλθε στην ιεροσύνη, πώς αναδείχθηκαν τα χαρίσματά του και πώς αντιμετώπισε την εξορία και τις συκοφαντίες.

«[…] Εδώ αναδείχθηκαν τα χαρίσματά του. Είχε προϋποθέσεις… της οικογένειας στην οποία μεγάλωσε, τις εμπειρίες των σημείων: θαύματα, θεραπεία από τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, εγνώριζε τους χαιρετισμούς από την ηλικία των 7 ετών και είχε επικοινωνία με Αγίους από μικρό παιδί», είπε μεταξύ άλλων θαυμαστών ο Σεβασμιώτατος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.