Με θερμά λόγια, απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος Β’ στον Πρόεδρο της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος 2019 και Βουλευτή Ροδόπης Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη που του προσέφερε την πρόσφατη μελέτη του με θέμα «Συνταγματική Αναθεώρηση 2019: Χαμένη ευκαιρία ή νέο Ξεκίνημα;», η οποία κυκλοφόρησε με την επιμέλεια της Νομικής Βιβλιοθήκης και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

«Μελέτησα το πόνημα σας», τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος στην απόκριση του, όπως μεταδίδει το τοπικό – ειδησεογραφικό Komotini24.gr. «Πραγματοποιήσατε πολύ καλή μελέτη και παράξατε ένα βιβλίο λίαν εμπεριστατωμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο, το οποίο είναι σημαντικό εργαλείο για τον μελετητή των θεμάτων που άπτονται της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Συγχαρητήρια για τον κάματο σας και την επιμέλεια που επιδείξατε. Εύχομαι με την Ευλογία του Κυρίου μας να συνεχίσετε να προσφέρετε και άλλα αξιόλογα έργα. Εύχομαι ο Κύριος να σας ευλογεί και να σας χαριτώνει εν παντί».

Να τονιστεί ότι ένα ιδιαιτέρως κρίσιμο κεφάλαιο που απασχόλησε τη αναθεωρητική διαδικασία ήταν η πρόταση της αριστεράς για το διαχωρισμό Κράτους -Εκκλησίας, η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλα σχετικά θέματα, τα οποία διαχειρίστηκε ο συγγραφέας ως πρόεδρος της Επιτροπής.

Στην επιστημονική και πολιτική αυτή προσπάθεια ο Ευριπίδης Στυλιανίδης συνεργάστηκε γόνιμα με εκκλησιαστικούς και επιστημονικούς κύκλους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.