ΤΕΕΣ – Ειλικρινή υποστήριξη στον μητροπολίτη Αγίων Ορέων Αρσένιο και την εμπιστευμένη στη φροντίδα του αδελφότητα της Λαύρας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίων Ορέων εξέφρασε ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Ιωαννίκιος από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας.

Εξέφρασε την ελπίδα για «δημοκρατική και αμερόληπτη προσέγγιση στην απόφαση για την υπόθεση του Σεβασμιωτάτου Αρσενίου, μετά από την οποία θα μπορούσε να επανέλθει στη διεύθυνση της μονής και την περαιτέρω άσκηση του φιλανθρωπικού έργου αυτής».

Είναι γνωστό ότι στα τέλη Απριλίου η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας διενήργησε έρευνες στη Λαύρα των Αγίων Ορέων, μια εκ των μεγαλυτέρων ιερών μονών της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, που είναι γνωστή εντός και εκτός Ουκρανίας. Ο καθηγούμενος της μονής μητροπολίτης Αγίων Ορέων Αρσένιος χαρακτηρίσθηκε ύποπτος βάσει πολιτικών διατάξεων του νόμου και διώκεται ποινικά λόγω του κηρύγματός του στον ναό. Ο ίδιος ο μητροπολίτης Αρσένιος συνελήφθη κατά τη διάρκεια της έρευνας και την επομένη το δικαστήριο τον προφυλάκισε για δύο μήνες χωρίς δικαίωμα καταβολής εγγύησης. Στις 13 Μαΐου το Εφετείο άφησε αμετάβλητη το περιοριστικό μέτρο.

«Γνωρίζουμε τον μητροπολίτη Αρσένιο ως συνετό ποιμένα, ο οποίος απολαμβάνει σεβασμού των αδελφών ιεραρχών τόσο στην Ουκρανία, όσο και πέραν αυτής, της αδελφότητας της Λαύρας των Αγίων Ορέων, των πολυάριθμων ενοριτών-προσκυνητών και προσφύγων, οι οποίοι από την αρχή του πολέμου απέκτησαν καταφύγιο στην ιερά μονή», αναφέρεται στην επιστολή του μητροπολίτη Ιωαννικίου, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Λαύρας των Αγίων Ορέων και συνεχίζει: «Από το 2014 και μέχρι σήμερα η μονή με έξοδά της και με την υποστήριξη πολλών κοινωνικών υπηρεσιών διαφόρων εκκλησιαστικών επαρχιών της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας καθημερινώς αναπτύσσει ασταμάτητα ανθρωπιστική δραστηριότητα, στηρίζοντας τους ντόπιους κάτοικους, όχι απλώς σε περίπλοκες περιστάσεις της περιόδου του πολέμου, αλλά πολύ συχνά και σε επαχθέστατες για τη διαβίωση συνθήκες».

«Αυτές τις άγιες ημέρες πιστεύουμε ότι ο Αναστάς Χριστός δεν θα εγκαταλείψει τον πιστό υπηρέτη Αυτού, θα ευλογήσει την επικράτηση του νόμου και θα οικονομήσει ώστε ο μητροπολίτης Αρσένιο να επανέλθει με καλή υγεία στην απευθείας άσκηση των καθηκόντων του καθηγουμένου της Λαύρας», αναφέρει στην επιστολή του ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Ιωαννίκιος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.