Στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην προσφώνησή του στην Ιεραρχία ο Πρόεδρος Αυτής, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τον Νόμο περί Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον οποίο μετά από διακόσια χρόνια, την πλειοψηφία των μελών των συμβουλίων των Εκκλησιαστικών Σχολών θα έχει η Εκκλησία, εκφράζοντας έτσι την ικανοποίησή για την εξέλιξη αυτή.

«Το Κράτος όπως στηρίζει κάθε Επιστήμη θα στηρίξει ασφαλώς και εκείνη της Θεολογίας. Οι απόφοιτοι των Θεολογικών Σχολών είναι ευπρόσδεκτοι στον χώρο της Ιερωσύνης. Μας χρειάζονται όμως και οι παραγωγικές σχολές της Εκκλησίας και ο δρόμος έχει ανοίξει πλέον», τόνισε ο Μακαριώτατος.

Κατά την συνάντηση αυτή πρότεινε επίσης στον Πρωθυπουργό ένα έργο αναγκαίο και απαραίτητο, όπως το χαρακτήρισε. Την σύσταση μιάς κοινής Επιτροπής Πολιτείας-Εκκλησίας με σκοπό την μελέτη και την επίλυση των πολλών προβλήματων που έχουν αναδειχθεί. Πρόταση την οποία ο Πρωθυπουργός έκανε πρόθυμα αποδεκτή.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.