Η πρώτη παρέμβαση που βρίσκεται στο τραπέζι της συζήτησης ενόψει της ανακοίνωσης των μέτρων, αφορά στην Αττική και πιο συγκεκριμένα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η Αττική αποτελεί μοναδική εξαίρεση στον κανόνα των «κόκκινων περιοχών», καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 μ.μ. και όχι από τις 6 μ.μ.

Οι σκέψεις των αρμοδίων αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα το Σαββατοκύριακα, προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα, λόγω και του καλού καιρού που προβλέπεται.

Ωστόσο, μια μερίδα των ειδικών διατύπωσε την άποψη ότι η Αττική βρίσκεται «βαθιά μέσα στο κόκκινο» και πληροφορίες θέλουν να εισηγείται καθολικό lockdown στην μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιοχή της χώρας.

Στο τραπέζι βρίσκεται και η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων στην Αθήνα, ωστόσο υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

Η κυβέρνηση θα ακούσει τις εισηγήσεις των επιστημόνων και θα ανακοινώσει τα όποια νέα μέτρα στις 18.00 κατά την ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Τα κρούσματα κοροναϊού παραμένουν σε τετραψήφιο νούμερα καθώς χθες Πέμπτη καταγράφηκαν 1.070 νέες μολύνσεις, ενώ η Αττική «βράζει» με 533 νέα κρούσματα.

Μετά την Αττική που είναι στο «κόκκινο» οι ειδικοί αποφάσισαν την Πέμπτη να «κοκκινίσουν» και τη Θεσσαλονίκη η οποία έχει άνοδο στα κρούσματα ενώ δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και με την Αχαΐα καθώς ήδη η Πάτρα βρίσκεται και αυτή σε «κόκκινα» χρώματα.

Η απόφαση για τη Θεσσαλονίκη και τα νέα περιοριστικά μέτρα λήφθηκε προληπτικά για να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του ιικού φορτίου και πίεση στο ΕΣΥ, δεν είχε να κάνει όμως με τον αριθμό των κρουσμάτων που εμφανίζει η συγκεκριμένη περιοχή.

Αυτό που οδήγησε σε αυτή την κίνηση ήταν ο γρήγορος ρυθμός αύξησης των νέων μολύνσεων και κυρίως το μεγάλο ιικό φορτίο που καταγράφεται στα λύματα της πόλης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.