Οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να δεχτούν τη συνταγματική αναθεώρηση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αφαιρείται η αναφορά στον Ιησού Χριστό.

Αναλυτικά η επίμαχη αλλαγή:

ΤΩΡΑ

1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού· τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις.

Ευαγγέλιο, Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 – Κυριακής Ε’ Λουκά

Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ΄ (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.

2. Το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Κράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.

Εωθινό Ευαγγέλιο, Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 – Κυριακής Ε’ Λουκά

3. Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.

ΜΕΤΑ

1. Η Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία βρίσκεται αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και με κάθε άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία και τηρεί απαρασάλευτα τους Κανόνες των Αποστόλων και των Οικουμενικών Συνόδων και την εκκλησιαστική παράδοση.

ΤΩΡΑ: Αυστηρές οδηγίες για τους Ιερείς και το διαδίκτυο από την Ορθόδοξη Εκκλησία Αμερικής

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας είναι αυτοκέφαλη και διοικείται σύμφωνα με όσα ορίζουν ο Καταστατικός Χάρτης της, ο Πατριαρχικός Τόμος του 1850 και η Συνοδική Πράξη του 1928. Το εκκλησιαστικό καθεστώς της Κρήτης και των Δωδεκανήσων δεν αντίκειται στις παραπάνω διατάξεις.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΜΥ Καιρός – έκτακτο δελτίο: Πτώση θερμοκρασίας αύριο 4 Νοεμβρίου

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

7 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ!

2

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΕ ΤΣΙΠΡΑ ΜΑΣ Κ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ. ΚΕ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΤΕ, ΤΟΣΟ ΕΣΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ

3
Nikolaos Tzavaras

Λέμε ΝΑΙ στο να αφαιρεθεί ο Ιησούς Χριστός από το Σύνταγμα

4
Nikolaos Tzavaras

“Λέμε ΝΑΙ στο να αφαιρεθεί ο Ιησούς Χριστός από το Σύνταγμα”

5
Φωτεινή Μουτσούλα

Οχι Χωρίς,Αναφορά στον Ιησού Χριστό, που τον τρέμουν οι άθεοι.....

6

Ποτέ δεν πρέπει να νικήσει ο ΔΙΆΟΛΟΣ .ΧΟΡΙΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΎ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΆ