Μετά από οκτώ χρόνια άνοιξε τις πύλες της στους ομογενείς πιστούς, η εκκλησία Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην περιοχή Athelstone της Αδελαΐδας, η οποία είναι η μοναδική εκκλησία της Ν. Αυστραλίας με βυζαντινό τρούλο. Όπως γράφει το neoskosmos.com , «πιστό αντίγραφο βυζαντινής αρχιτεκτονικής, ο τρούλος κοσμεί πλέον την οροφή της εκκλησίας και θα αποτελεί σήμα κατατεθέν για την περιοχή στην οποία κατοικούν χιλιάδες Έλληνες».

«Επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια και ένα όραμα στο οποίο αρχικά δεν πίστευε κανείς, καταφέραμε με τη βοήθεια του θεού και των πιστών της Ενορίας μας να φέρουμε σε πέρας ένα έργο που μας δικαίωσε όλους και έτσι σήμερα έπειτα από δεκάδες εράνους, λαχειοφόρες αγορές, γεύματα και χοροεσπερίδες έχουμε το δικό μας κόσμημα στη ξενιτιά» λέει στον «Νέο Κόσμο» ο εφημέριος του ναού Ευθύμιος Ευθυμίου, ο οποίος ανέλαβε τη συγκεκριμένη Ενορία πριν από δέκα χρόνια και ήταν ο πρωτεργάτης αυτής της πρωτοβουλίας.

Η Ενορία Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, αν και μια από τις μικρότερες Ενορίες στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, είναι η μοναδική που κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα για την ανέγερση του ναού, ένα έργο το συνολικό κόστος του οποίου ανέρχεται στο ποσό των $2,5 εκατομμυρίων.

«Για μας η ανέγερση αυτής της εκκλησίας αποτελεί τεράστιο επίτευγμα, μεγάλη τιμή και επιτυχία. Αυτός είναι ο πρώτος και μοναδικός παραδοσιακός τρούλος που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ακριβώς όπως και στην πατρίδα και δεν ντρέπομαι να παραδεχτώ ότι έκλαψα από συγκίνηση, όταν είδα αυτή τη συλλογική προσπάθεια να καρποφορεί. Όλο αυτό ήταν για μας απλώς αδιανόητο και ένα άπιαστο όνειρο που όμως τελικά έγινε πραγματικότητα» λέει ο πατέρας Ευθύμιος, ο οποίος παραδέχεται ότι αν και δεν είχε ιδέα από αρχιτεκτονική δεν άντεχε να υποδέχεται τους πιστούς σε ένα παράπηγμα με τσίγκινη σκεπή.

«Ήθελα να κτίσουμε μια εκκλησία ισάξια της ορθοδοξίας μας» υπογράμμισε ο ιερέας.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή ο ομογενής εργολάβος Γιάννης Παλιάρης, ο οποίος εξαιτίας των ελληνικών καταβολών του προσέφερε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς.

«Πρόκειται για έναν ταπεινό και ευφυή άνθρωπο, αλλά και έναν έμπειρο επαγγελματία που όταν του ζητήσαμε βοήθεια δεν μας αρνήθηκε. Θα τον ευγνωμονούμε πάντα για την πολύτιμη συνεισφορά του» συνεχίζει ο πατέρας Ευθύμιος.

Η πρώτη λειτουργία στην καινούργια εκκλησία πραγματοποιήθηκε την ημέρα της ονομαστικής εορτής του εφημέριου Ευθύμιου.

«Όταν μπήκα μέσα για να παρακολουθήσω την πρώτη λειτουργία, πραγματικά συγκινήθηκα τόσο πολύ γιατί σκέφτηκα ότι τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα έχουν επιτέλους μια εκκλησία στην περιοχή για να έρχονται και εκείνα» λέει στον «Νέο Κόσμο» η πρόεδρος της Ενορίας κ. Μαρίτσα Ορφανού, η οποία αναμένεται να βαπτίσει την εγγονή της εκεί σε λίγες εβδομάδες.

«Με τη μικρή Μαρία θα γίνει η αρχή και με την βοήθεια του θεού θα υποδεχόμαστε στο εξής τους πιστούς μας και θα νιώθουμε πια περήφανοι για την εκκλησία μας που είναι πλέον ισάξια της ορθοδοξίας μας» καταλήγει συγκινημένος ο πάτερ Ευθύμιος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.