Η εφημερίδα «Χουριέτ» αναδεικνύει άλλη μία ιστορία εκκλησίας στον Πόντο που υπέστη λεηλασία από κυνηγούς θησαυρών. Μία ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία στην περιοχή Ασαρτζίκ (Asarcık), που άντεξε στο πέρασμα των χρόνων, λεηλατήθηκε υπό τον ανοχή των τοπικών αρχών, που γνώριζαν την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον Ταχσίν Άι, τοπικό παράγοντα, «πολλοί επισκέπτες έρχονταν στην περιοχή ακριβώς για να μεταβούν στην εκκλησία και κυρίως Έλληνες». Ο ίδιος προσθέτει πως είχε ζητήσει να υπάρξει φύλακας για την προστασία της εκκλησίας, ωστόσο το αίτημά του δεν έγινε δεκτό. Οι περίοικοι ζητούν τώρα να ανακαινισθεί και να δοθεί στον θρησκευτικό τουρισμό, δίχως να υποστεί περαιτέρω ζημιές.

Η εκκλησία της οποίας η χρονολογία οικοδόμησης παραμένει άγνωστη, καταστράφηκε εξαιτίας παράνομων εκσκαφών, με αποτέλεσμα να υποστούν ανεπανόρθωτες ζημιές η στέγη και οι νωπογραφίες.

Μία ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Σαμψούντα, που άντεξε στο πέρασμα των χρόνων, λεηλατήθηκε υπό τον ανοχή των τοπικών αρχών
Ηεφημερίδα «Χουριέτ» αναδεικνύει άλλη μία ιστορία εκκλησίας στον Πόντο που υπέστη λεηλασία από κυνηγούς θησαυρών. Μία ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία στην περιοχή Ασαρτζίκ (Asarcık), που άντεξε στο πέρασμα των χρόνων, λεηλατήθηκε υπό τον ανοχή των τοπικών αρχών, που γνώριζαν την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον Ταχσίν Άι, τοπικό παράγοντα, «πολλοί επισκέπτες έρχονταν στην περιοχή ακριβώς για να μεταβούν στην εκκλησία και κυρίως Έλληνες». Ο ίδιος προσθέτει πως είχε ζητήσει να υπάρξει φύλακας για την προστασία της εκκλησίας, ωστόσο το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

Οι περίοικοι ζητούν τώρα να ανακαινισθεί και να δοθεί στον θρησκευτικό τουρισμό, δίχως να υποστεί περαιτέρω ζημιές. Η εκκλησία της οποίας η χρονολογία οικοδόμησης παραμένει άγνωστη, καταστράφηκε εξαιτίας παράνομων εκσκαφών, με αποτέλεσμα να υποστούν ανεπανόρθωτες ζημιές η στέγη και οι νωπογραφίες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.