Αναφέρει η Μητρόπολη Λαρίσης:

Μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως, του εν Αιγίνη, στο ιερό παρεκκλήσιο του στην Λάρισα.
Συγκινητική ήταν η στιγμή της λιτανεύσεως της ιεράς εικόνος του Αγίου Νεκταρίου αλλά και του χαριτοβρύτου λειψάνου του, που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της συνοικίας το βράδυ της κυριωνύμου ημέρας της εορτής του Οσίου, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017.

Πλήθη πιστών χριστιανών συμμετείχαν στην πολύ καλά οργανωμένη λιτανεία, ενώ θαυμάσια ήταν και πάλι η εμφάνιση της φιλαρμονικής της ενορίας του αγίου Γεωργίου της Εθνικής οδού, η οποία κατά την διάρκεια της λιτανείας παιάνιζε πανηγυρικούς ήχους, τέρποντας τις ακοές των πιστών χριστιανών.

Ακόμη συμμετείχαν στην ξεχωριστή αυτή εορτή και πανήγυρι πολλά αγόρια και κορίτσια, ενδεδυμένα με τις παραδοσιακές τους στολές, μυροφόρες μαθήτριες εκ των κατηχητικών σχολείων της ενορίας του αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, Αναγνώστες, Ιεροψάλτες και Ιερόπαιδες, προς τους οποίους απηύθυνε ευχαριστίες ο π.Αχίλλιος, ομιλώντας συγχρόνως για την ηγιασμένη μορφή και την ενάρετη πολιτεία του μεγάλου Αγίου, του προηγουμένου αιώνος μας και ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον π.Νικηφόρο και τους συνεργάτες του για το πλούσιο ενοριακό και νεανικό έργο που επιτελούν.

Λάρισα: Πλήθος κόσμου στη Λιτανεία του Αγίου Νεκταρίου Λάρισα: Πλήθος κόσμου στη Λιτανεία του Αγίου Νεκταρίου Λάρισα: Πλήθος κόσμου στη Λιτανεία του Αγίου Νεκταρίου Λάρισα: Πλήθος κόσμου στη Λιτανεία του Αγίου Νεκταρίου Λάρισα: Πλήθος κόσμου στη Λιτανεία του Αγίου Νεκταρίου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.