Πανηγυρικά και με μεγάλη την συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας, εόρτασε η Λάρισα τον Έφορο και Προστάτη της, Άγιο Βησσαρίωνα, Αρχιεπίσκοπο Λαρίσης τον θαυματουργό και χαριτόβρυτο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, χοροστάτησε την παραμονή της εορτής στο όμορφο παρεκκλήσιο του Αγίου Βησσαρίωνος, στην πλατεία λαού, στην καρδιά της Λάρισας, παρουσία αρκετών Ιερέων και εκατοντάδων πιστών, προς τους οποίους απηύθυνε λόγον πνευματικόν, αφιερωμένον στον δόκιμο εργάτη της αρετής και της σωτηρίας των ανθρώπων, Άγιο Βησσαρίωνα.

Ο Σεβασμιώτατος δεν έκρυψε τον θαυμασμό του προς τον μεγάλο αυτό Άγιο της πίστεώς μας, που ηνάλωσε την ζωή του στην διακονία των συνανθρώπων του σε μία εποχή υποδούλωσης και πνευματικής ένδειας.

“Ο Άγιος Βησσαρίων δεν έχτιζε μόνο μοναστήρια και εκκλησίες στην επισκοπή του, αλλά κατεσκεύασε ακόμη και γεφύρια για τις ανάγκες των ανθρώπων” τόνισε ο Σεβασμιώτατος, ενώ κάλεσε τους πιστούς χριστιανούς να γεφυρώνουν σήμερα τα χάσματα και να προσπαθούν όλοι μαζί να είναι ενωμένοι και δυνατοί, κάτω από την σκέπη του Αγίου Θεού και τις πρεσβείες των Αγίων μας.

Λάρισα: Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Βησσαρίωνος


Λάρισα: Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Βησσαρίωνος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.