Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στον Άνω Κορυδαλλό.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Νικόλαο Κρασσά, και τους συνεφημερίους του π. Παύλο Δαγαλάκη και π. Στέφανο Φελλά και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον λαοφιλή και αγαπητό Άγιο Δημήτριο, τονίζοντας πως «η Εκκλησία προβάλει κυρίως την πίστη και το μαρτύριο του Αγίου»

«Ο Άγιος μιλούσε για τον Χριστό και προσπαθούσε να φέρει ανθρώπους κοντά στο Χριστό και κυρίως τους νέους και ένας από αυτούς ήταν ο Νέστορας» – ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Προκόπιος.

Σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέστατος τόνισε: «Ο Θεός δοξάζει τους Αγίους του και δίνει μεγάλα σημεία, όπως είναι η ευωδία και η μυρόβληση των Αγίων λειψάνων τους, όπως βλέπουμε όλοι όσοι έχουμε ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη για να προσκυνήσουμε την λάρνακα του Αγίου Δημητρίου».

«Οι Άγιοι τους οποίους η Εκκλησία μας προβάλει ενώπιόν μας είναι υποδείγματα για εμάς και τους προβάλει πρώτον για να τους τιμήσει και δεύτερον για να τους εμφανίσει ενώπιόν μας ως υποδείγματα εμπράκτου χριστιανικής ζωής και πίστεως προκειμένου εμείς να διδαχθούμε και να ομοιάσουμε σε αυτούς και αν είμαστε άξιοι να γίνουμε και εμείς Άγιοι» – συμπλήρωσε ο Θεοφιλέστατος.

Κλείνοντας ο κ. Προκόπιος υπογράμμισε: «Σήμερα ήρθαμε να παρακαλέσουμε τον Άγιο Δημήτριο να μας βοηθήσει στην ζωή μας να μην γίνουμε προδότες του Χριστού και να μας δώσει την δύναμη να μείνουμε ακέραιοι στην πίστη. Μέσα μας πάντα να λέμε τα λόγια που είπε ο Άγιος Νέστορας, Θεέ του Δημητρίου βοήθησέ μας».

Τους ύμνους του εσπερινού απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης κ. Ευάγγελος Ρόκκος και ο Λαμπαδάριος κ. Ευστράτιος Ρουμελιώτης.

Τέλος να σημειωθεί πως ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.