ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού Επισκοπείου Μνημόσυνο των προκεκοιμημένων Ενοριτών του και κατοίκων του πευκοστεφούς χωρίου.
Ομιλών προς το εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «αποτελεί τιμή για το χωριό το γεγονός ότι τιμά τους προαπελθόντες κατοίκους του και προσεύχεται για τις ψυχές όσων έζησαν σ’ αυτό, δημιούργησαν και διαφύλαξαν αλώβητο το φυσικό περιβάλλον του»!

Τους υπέμνησε, μάλιστα, ότι κάθε άνθρωπος αποκτά πνευματική υπόσταση και πολιτογραφείται στη Βασιλεία του Θεού με το όνομα που λαμβάνει κατά τη Βάπτισή του, και έτσι δεν είναι μια απρόσωπη και ανώνυμη ύπαρξη.
Και κατέληξε λέγων ότι οφείλουν οι κάτοικοι του Επισκοπείου, τους οποίους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους, να σέβονται τη μνήμη των προοδοιπορησάντων συγχωριανών τους και να συνεχίζουν την παρακαταθήκη τους, η οποία περιλαμβάνει την ομαλή και αρμονική συμβίωση Ορθοδόξων και Καθολικών και την αγάπη και το σεβασμό προς το περιβάλλον, προσφέροντας ανάλογες υποθήκες στα παιδιά τους.
Τέλος, ευχήθηκε για τον αρξάμενο μήνα Ιούλιο.

Ήδη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ πλέει προς Μύκονο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.