Μητρόπολη Λαρίσης

Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε σήμερα το πρωί, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης, όπου φυλάσσεται και η θαυματουργός και χαριτόβρυτη, παλαιά, εφέστιος ιερά εικόνα του Αγίου.

Του Αρχιερατικού Συλλείτουργου προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και συνιερούργησε μαζί του ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο οποίος και ευγνωμόμος ευχαρίστησε τον Τρικαλινό Ιεράρχη για την χαρά και την τιμή της παρουσίας του.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος, ο οποίος ανέλυσε εκ του απολυτικίου του εορταζομένου Αγίου το «λύχνος αείφωτος», ομιλήσας περί του πώς ο άγιος από της νεότητός του έως και της γεροντικής του ηλικίας κατεστάθη φως για τους βυθισμένους στο σκότος της αγνοίας και της ειδωλολατρείας συνανθρώπους του.

Στο τέλος της ευχαριστιακής συνάξεως ο Σεβασμιώτατος Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, ευχαριστώντας τον οικείο Ιεράρχη και τους πατέρες για την αγάπη τους, ευχήθηκε δια θερμών λόγων τόσο στον Σεπτό Ποιμενάρχη κ. Ιγνάτιο, όσο και τον φιλόχριστο και όντως φιλάγιο λαό του Θεού να έχουν πάντοτε μέσα στην καρδιά τους την χάρη του Θεού και να λάμπουν από χαρά και αγαλλίαση, όπως έτσι έλαμπε ο άγιος Χαράλαμπος, ακόμη και την συγκλονιστική ώρα του φρικτού μαρτυρίου του.

Λαμπρή Εορτή Αγίου Χαραλάμπους στη Λάρισα Λαμπρή Εορτή Αγίου Χαραλάμπους στη Λάρισα Λαμπρή Εορτή Αγίου Χαραλάμπους στη Λάρισα Λαμπρή Εορτή Αγίου Χαραλάμπους στη Λάρισα Λαμπρή Εορτή Αγίου Χαραλάμπους στη Λάρισα Λαμπρή Εορτή Αγίου Χαραλάμπους στη Λάρισα

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.