Κυριακή της Ορθοδοξίας: Με λιτανείες εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Εκκλησία της Αλβανίας. Με την παρουσία πιστών στους ναούς, τηρώντας βέβαια τα προληπτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στους ναούς της Αλβανίας.

Στον καθεδρικό ναό των Τιράνων, αλλά και του Δυρραχίου, καθώς και στις Μητροπόλεις Κορυτσάς, Μπερατίου, Αργυροκάστρου, Φίερι και Ελμπασάν, λιτανεύτηκαν οι εικόνες.

Η λιτάνευση έγινε εντός των εκκλησιών, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και περιμετρικά αυτών, όπως στο Δυρράχιο, υπό βροχή μάλιστα, αλλά και στο Μοναστήρι του αγίου Ιωάννου του Βλαδιμήρου στο Ελμπασάν.

Ο Μητροπολίτης Φίερι Νικόλαος ιερούργησε στο ναό του αγίου Γεωργίου της πόλης, ενώ ο Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος στο ναό Αγίου Αθανασίου της πόλης.

Στα κηρύγματά τους τόνισαν το θρίαμβο της Εκκλησίας μέσα στους αιώνες, που κερδήθηκε με πολλούς αγώνες και χαλκεύθηκε μέσα στη φωτιά και το μαρτύριο. Μάλιστα η Εκκλησία της Αλβανίας βίωσε στα σύγχρονα χρόνια την πορεία του διωγμού.

Να σημειωθεί ότι η Ορθοδοξία κάθε Α΄ Κυριακή των Νηστειών εορτάζει τη νίκη της κατά των ποικιλώνυμων εχθρών της. Εξωτερικών, που θέλησαν να την πνίξουν στο αίμα. Και εσωτερικών, που προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να θολώσουν την ορθή πίστη.

Η συνεχεια στο άρθρο Εκκλησία Αλβανίας: Με λιτανείες εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.