Συγχαρητήριο μήνυμα με την ευκαιρία της αναγνώρισης του Αυτοκεφάλου της "Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας - Αρχιεπισκοπής Αχρίδας" έστειλε σήμερα, Τρίτη 24 Μαΐου 2022 ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι.

Ο Πρωθυπουργός Κοβάτσεφσκι, από την Ρώμη όπου βρίσκεται, συνεχάρη όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της χώρας.

«Είναι μια σπουδαία μέρα σήμερα, ιστορικά, που τιμούμε τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, να λάβουμε το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας μας ως ισότιμη με τους άλλες και ως αναγνώριση της κληρονομιάς της στο πνευματικό μεγαλείο της αρχαίας Αρχιεπισκοπής Αχρίδας και ως αυθεντικό κομμάτι της μακεδονικής ταυτότητας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοβάτσεφσκι.

Στην συνέχεια του μηνύματός του ο Πρωθυπουργός Κοβάτσεφσκι πρόσθεσε: «Χαιρόμαστε μαζί με όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της χώρας μας την ιστορική είδηση με την οποία η Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Αχρίδας αποκτά αυτοκεφαλία. Αυτή η είδηση, αναμενόμενη εδώ και αιώνες, ανακοινώθηκε σήμερα στην κοινή λειτουργία με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, όπου ο Πατριάρχης Πορφύριος είπε ότι η απόφαση για αποδοχή της ΜΟΕ – ΑΑ ως Αυτοκέφαλη Εκκλησία θα προταθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με σύσταση να γίνει αποδεκτή από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.