Τουλάχιστον ένα άτομο, κλέβει συστηματικά τις τροφές που αφήνει για τα αδέσποτα σκυλάκια στο Σέιχ Σου, η φιλοζωική οργάνωση «Never Walk Alone» – Βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τον δράστη, να αφαιρεί την τροφή από τις ταΐστρες και να αφήνει νηστικά δεκάδες σκυλάκια.

Ένα άκρως επαίσχυντο και εγκληματικό γεγονός καταγγέλθηκε στο GRTimes, που αφορά στην επιβίωση περίπου 60-70 αδέσποτων σκύλων που ζουν στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου και τα οποία φροντίζει συστηματικά η φιλοζωική οργάνωση «Never Walk Alone«.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε υπό καθεστώς ανωνυμίας αλλά και όπως δείχνουν και τα σχετικά βίντεο που την συνοδεύουν και τα οποία παρουσιάζει το GRTimes.gr, λίγο μετά τη διανομή του φαγητού στα οκτώ σημεία όπου βρίσκονται οι ταΐστρες, ένα άτομο πηγαίνει και «εξαφανίζει» την τροφή, φορτώνοντας την στη συνέχεια στο όχημα του, ένα ακριβό τζιπ.

Το άτομο αυτό, φαίνεται να πηγαίνει πρωινές ώρες, όταν δεν έχει πολύ κίνηση και με γρήγορες και προσεκτικές κινήσεις, κοιτάζοντας αριστερά – δεξιά να δει μήπως έρχεται κάποιος, να αδειάζει το φαγητό από τις ταΐστρες, να το τοποθετεί σε έναν σάκο και στη συνέχεια να φεύγει.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, δεν αποκλείεται να μην είναι ο μόνος που κλέβει την τροφή και να υπάρχουν και άλλα άτομα που το έχουν κάνει, ενώ πολλές φορές, πέρα από την έλλειψη τροφής, διαπιστώνεται πως ο δράστης/οι δράστες, ρίχνουν και τα δοχεία με νερό που βρίσκονται στα ίδια σημεία.

Μόνο στα αδέσποτα του Σέιχ Σου, 1,5 τόνος τροφής κάθε μήνα
Στην περιοχή του Σέιχ Σου βρίσκονται σήμερα περίπου 60-70 σκυλάκια, παρατημένα από τους ιδιοκτήτες στην πλειοψηφία τους και τα οποία στηρίζονται στην βοήθεια που τα προσφέρει η «Never Walk Alone».

H φιλοζωική ΜΚΟ, που έχει την έδρα της στη Γερμανία, μόνο για τα συγκεκριμένα σκυλάκια προσφέρει περίπου 1,5 τόνο τροφής κάθε μήνα και εκτός από το φαγητό και το νερό, προσφέρει και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όσα την έχουν ανάγκη.

Η ιδρύτρια και πρόεδρος της οργάνωσης, Μαρίκα Καμάρη, εξασφαλίζει εδώ και χρόνια δωρεές κυρίως από τη Γερμανία όπου μεγάλωσε, αλλά και από την Ελλάδα, προκειμένου να ταΐζονται και να περιθάλπονται σήμερα περίπου 3.000 σκυλάκια σε όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας τα κενά και τις ανάγκες που αφήνουν οι δήμοι.

Είναι χαρακτηριστικό πως κάθε μήνα παρέχονται 14 τόνοι τροφής, τόσο σε ιδιώτες που φροντίζουν σκυλάκια, είτε σε άλλες φιλοζωικές και καταφύγια σκύλων, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα, ενώ εξασφαλίζονται χρήματα ακόμη και για πολυδάπανες ιατρικές επεμβάσεις για τα σκυλάκια που είτε έχουν υποστεί κάποιο ατύχημα, είτε έχουν κακοποιηθεί.

Το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, η διανομή της τροφής στα σκυλάκια του Σέιχ Σου, γίνεται σε συνεργασία με τον δήμο Νεάπολης Συκεών. Η «Never Walk Alone» παρέχει την τροφή και υπάλληλοι του δήμου βοηθούν ώστε αυτή να μοιράζεται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, στα οκτώ σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί οι ταΐστρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, ο δήμος έχει ενημερωθεί για τη συστηματική κλοπή της τροφής και αναμένονται κινήσεις και από πλευράς του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.