ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Την πρώτη συνέντευξη μετά την περιπέτεια που έζησε με τον κορονοϊό παραχωρεί σήμερα στον δημοσιογράφο Π. Γκόρη και το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κος Γεώργιος.

Πως πιστεύετε ότι εξελίσσεται το ζήτημα της πανδημίας; Θα το ξεπεράσουμε; Ποια είναι η άποψή σας για τον εμβολιασμό;

Το θέμα του εμβολιασμού είναι θέμα ιατρικό. Δεν είναι θέμα πνευματικό και κακώς συνδέεται με την πνευματική ζωή. Και εγώ τον Ιατρό μου θα ρωτήσω και τον ρώτησα διότι όπως ξέρετε νόσησα από κορονοϊό. Αν μου πουν μετά από έξι μήνες όταν θα κάνω έλεγχο αντισωμάτων ότι μου πουν θα το ακολουθήσω. Άλλωστε το εμβόλιο είναι ελεύθερο, όποιος θέλει το κάνει όποιος δεν θέλει δεν το κάνει.

Όλα έχουν τα οφέλη τους και όλα τους κινδύνους τους. Εμείς οι Ιερείς δεν πρέπει να παίρνουμε θέση σε αυτό το θέμα. Είναι θέμα ιατρικό και προσωπικό του καθενός.

Είναι ευθύνη και το να πεις ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ αλλά και τον να πεις ΚΑΝΤΟ.

Για το θέμα του κορονοϊού, επειδή το πέρασα κιόλας, έφυγαν από τη ζωή αγαπημένα μας πρόσωπα, και κληρικοί και λαϊκοί, άνθρωποι που μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στην Εκκλησία όπως οι Μακαριστοί Μητροπολίτες Λαγκαδά και Καστοριάς.

Η συνέχεια στο άρθρο Κίτρους Γεώργιος μετά τη μάχη με τον κορονοϊό στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ευκαιρία να γίνει ξεκαθάρισμα στην Εκκλησία

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.