ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ιμάμης από τη Νιγηρία ο οποίος έσωσε 262 χριστιανούς λαμβάνει βραβείο από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Πίσω στο 2018, ο ιμάμης Abdullahi έσωσε χριστιανούς στην κεντρική Νιγηρία που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από δολοφόνους-μισθοφόρους.

Ένας ήρωας ιμάμης από τη Νιγηρία ο οποίος έσωσε τις ζωές 262 χριστιανών κρύβοντας τους στο τζαμί και στο σπίτι του λαμβάνει σήμερα τιμητική διάκριση από τις ΗΠΑ.

Στον 83χρονο Ιμάμη Abubakar Abdullahi απονεμήθηκε το διεθνές βραβείο θρησκευτικής ελευθερίας μαζί με 4 άλλους από Κύπρο, Ιράν, Βραζιλία και Ιράκ.

Πίσω στο 2018, ο ιμάμης Abdullahi έσωσε χριστιανούς στην κεντρική Νιγηρία που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από δολοφόνους-μισθοφόρους.

Εάν δεν είχε παρέμβει ο Ιμάμης, ο αριθμός των χριστιανών που ενδεχομένων έχαναν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο περιστατικό θα ξεπερνούσε τους 80.

ΣΕ δηλώσεις του ο Ιμάμης εξήγησε πως τους βοήθησε επειδή 40 χρόνια πριν, οι χριστιανοί της περιοχής του επέτρεψαν να χτίσει τζαμί.

Στην τελετή βράβευσης, ο Υπουργός Εξωτερικών, Michael Pompeo ανέφερε: Νιώθω ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι δίπλα σε ανθρώπους που απέδειξαν πόσο ικανός είναι ο κάθε ένας από εμάς να εξυπηρετεί έναν ευγενή σκοπό.

Δείτε το βίντεο:

 

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.64 (11 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.