ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Με τη βοήθεια του προσωπικού του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE και εθελοντών βοηθήσαμε σήμερα 13 αδέσποτα σκυλάκια στο Κέντρο της Αθήνας.

Σήμερα 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ζώων 2019, δώσαμε φαγητό σε 13 αδέσποτα σκυλάκια στις οδούς Αγαθουπόλεως, Αγίου Μελετίου, Σόροβιτς, Καλύμνου, Μοσχονησίων, Ιεροσολύμων, στο Κέντρο της Αθήνας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων – 4 Οκτωβρίου: H Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (Παρίσι 1978)
Άρθρο 1

Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα.

Οποιοσδήποτε πειραματισμός πάνω στα ζώα, ιατρικός, επιστημονικός, κ.λπ. Αντιτίθεται προς τα δικαιώματα των ζώων, εφόσον προκαλεί πόνο σωματικό ή ψυχικό.

Πρέπει να επιδιώκεται η αντικατάσταση του πειραματισμού πάνω στα ζώα από άλλες υπάρχουσες τεχνικές.

Τα ζώα που εκτρέφονται για τη διατροφή του ανθρώπου πρέπει να στεγάζονται, να τρέφονται, να μετακινούνται και να θανατώνονται χωρίς πρόκληση πόνου και αγωνίας.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.