Είναι γεγονός πλέον. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας Εκ της Εκκλησίας της Κύπρου Συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Βίσχοροντ κ. Αγαπητό της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Καρδιογνώστης είναι μόνον ο Θεός. Εκείνος γνωρίζει εάν οι πράξεις και τα λόγια μας ανταποκρίνονται στα αισθήματα των καρδιών μας. Εμείς βλέπουμε μόνο ό,τι ομολογεί και μαρτυρεί ο καθένας με τις Εξωτερικές Εκδηλώσεις του. Και εν προκειμένω, αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο και αναντίρρητο είναι ότι ο Πανιερώτατος κ. Ησαΐας εν τοις πράγμασι εκδήλωσε την Μετάνοιά του για όσα είχε πει και πράξει στο παρελθόν εναντιούμενος στις Κανονικές Αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου σχετικά με την Χορήγηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Το πώς και το γιατί θα το κρίνει η ιστορία και θα το φανερώσουν τα μελλούμενα.
Εμείς προσωπικά, ως τέκνα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την Δοξολογία μου προς τον Θεόν, ο Οποίος αυθεντικώς και κυριαρχικώς εκφράζεται Διά των Σεπτών Αποφάσεων του Ιερού Κέντρου της Ορθοδοξίας, του Πανσέπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου. Και αυτές οι Αποφάσεις δεν είναι εντάλματα ανθρώπων αλλά βουλές του Ουρανού, όπως πάλιν και πολλάκις έχουμε καταγράψει.
Η πρόσφατη ιστορική Συλλειτουργία στο Μαρτυρικό Φανάρι της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως αυτό καταδεικνύει. Διότι η κανονικότητα της Εκκλησίας εκφράζεται με το Κοινό Ποτήριο.
Όλα τα άλλα είναι απλά λόγια άνευ σημασίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.