Οι ημέρες αυτές για την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Ιουστίνο, είναι ημέρες συνεχούς Πεντηκοστής καθώς το Πανάγιο Πνεύμα κατήλθε, όχι μόνο για να αγιάσει τους πιστούς, αλλά και για να οδηγήσει στο χάρισμα της Διακονίας και της Ιερωσύνης νέους ανθρώπους, που αγάπησαν και πόθησαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στο Θεό.

Την Κυριακή 17 Μαΐου 2020, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης, στη Νέα Μηχανιώνα, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος ο επί τριετία διάκονος του ιερού ναού π. Μάριος Γιακαλής, υιός του προϊσταμένου του ναού π. Γεωργίου, έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης, στη Νέα Μηχανιώνα, έλαβε χώρα η χειροτονία σε διάκονο του κ. Κωνσταντίνου Τσαφαρίδη, νέου επιστήμονος, εγγάμου και πατέρα ενός τέκνου.

Την Κυριακή των Αγίων Πάντων, σε διάρκεια Αρχιερατικής Αγρυπνίας, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος ο αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως, π. Μιχαήλ Τσαντήλας, πατέρας οκτώ παιδιών, Βιολόγος και Θεολόγος.

Την επομένη Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Επανομής, χειροτονήθηκε διάκονος ο μοναχός π. Μωϋσής (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Σερεσλής), του οποίου η μοναχική κουρά έλαβε χώρα λίγες μέρες νωρίτερα στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους. Ο εκ της Επανομής καταγόμενος π. Μωϋσής έλαβε το μοναχικό του όνομα εις τιμήν και μνήμην του μακαριστού Γέροντος Μωϋσέως του Αγιορείτου με τον οποίο συνδεόταν πνευματικώς ιδιαιτέρως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.

Τέλος, την Κυριακή 28 Ιούνιου 2020, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Βότση, η χειροτονία σε διάκονο ενός ακόμη εγγάμου νέου της Μητροπόλεώς μας, του κ. Ηλία Παππά. Ο π. Ηλίας έλκει την καταγωγή του από την Πρεμετή της Βορείου Ηπείρου, είναι απόφοιτος της εν Αγίω Όρει Αθωνιάδος Σχολής ως και της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος και Αγιογράφος.

Ευχόμαστε ο Θεός να χαριτώνει, ευλογεί και αγιάζει όλους τους νέους κληρικούς. Όπως δε τονίζει συνεχώς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, τους ευχόμαστε να αγαπούν ολοκάρδια την Αγία Τράπεζα, το Ιερό Θυσιαστήριο, και να αφιερώσουν της ζωή τους στη διακονία της Εκκλησίας και των πιστών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.