Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Βλαχέρνας στην Γαρίτσα της Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Πέμπτης 2 Ιουλίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η Παναγία παραμένει στο διηνεκές η αειπάρθενος Θεοτόκος και η κραταιά σκέπη για τον κόσμο και ιδιαιτέρως για τον λαό μας.

Η Εκκλησία μας έχει όρια, στα οποία ζούμε όλοι οι πιστεύοντες και οι αποδεχόμενοι την σχέση μας με τον Χριστό, την παναγία, τους αγίους μας.

Η Παναγία ήταν η προστάτις του Βυζαντίου και το ιερόν μαφόριον της έκανε τον λαό να την εμπιστεύεται στον ναό των Βλαχερνών και προστάτεψε για αιώνες την Κωνσταντινούπολη, μέχρις ότου δια τας πολλάς αμαρτίας και την απιστία μας ο Θεός επέτρεψε την άλωσή της.

Η Παναγία και σήμερα μάς διδάσκει να μένουμε κάτω από την σκέπη της, πιστεύοντας στον αληθινό Θεό.

Στις μέρες που διανύουμε, τις δύσκολες για την ανθρωπότητα, με τα κελεύσματα της αμαρτίας, της απιστίας, της περιθωριοποίησης του Θεού, η αντίσταση με την προσευχή στην Παναγία μας, ο αγώνας μας να διατηρήσουμε τον πολιτισμό και την παράδοση που έχει να κάνει με την χριστιανική πίστη, είναι η απόδειξη ότι μένουμε κοντά στην Παναγία.

Η Παναγία είναι το στήριγμά μας. Αυτό φαίνεται και με την θαυματουργή εικόνα της που διασώζεται στο προάστιο της Γαρίτσας και η οποία βρέθηκε από ταπεινούς ψαράδες και έσωσε μάλιστα τον τόπο από πανώλη, καθώς ο λαός την λιτάνευε και έπαιρνε δύναμη από τη χάρη της.

Πριν την θεία λειτουργία έγινε μικρή περιφορά της εικόνας της Παναγίας και αρτοκλασία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.