Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις Γαβρόγλου που δημοσίευσε το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, στις οποίες ειρωνεύτηκε τους χιλιάδες γονείς που επιστρέφουν τα βιβλία των θρησκευτικών πίσω ως απαράδεκτα, ισχυριζόμενος ότι το ποσοστό είναι αστείο.

Ο Υπουργός Παιδείας, κ Κώστας Γαβρόγλου, επέλεξε δια των δηλώσεών του να σταθεί απέναντι στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ιδίως των οικογενειών που αρνούνται κατηγορηματικά να διδαχθούν τα παιδιά τους από τους εν λόγω φακέλους.

Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, ήταν η μόνη εφημερίδα που εξαρχής παλεύει για το ζήτημα αυτό, έχοντας στηρίξει δυο μεγάλες συγκεντρώσεις σε Μαρούσι και Προπύλαια, όπου η συμμετοχή ήταν τεράστια.

Δυστυχώς η φωνή και επιθυμία του πιστού λαού δεν έγινε σεβαστή από τους κρατούντες.

Δεχόμαστε χιλιάδες μηνύματα την εβδομάδα από Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδος για το θέμα των θρησκευτικών γεγονός που αποδεικνύει ότι οι πραγματικοί αριθμοί δεν συμβαδίζουν με τις εκτιμήσεις του Υπουργού.

Στο επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με έγκυρες εταιρείες μετρήσεων θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε τη θέση των συμπολιτών μας για το ζήτημα.

Κλείνω παραθέτοντας ένα κείμενο από έναν ήρωα – δάσκαλο για το ζήτημα των θρησκευτικών.

΄΄Eπειδή, “Όταν μου πειράζουν την πατρίδα μου και θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ‘νεργήσω κι ό,τι θέλουν ας μου κάμουν”, κατά τον πατριδοφύλακα στρατηγό Μακρυγιάννη. Επειδή, ορκίστηκα ως δάσκαλος, να υπηρετώ το Σύνταγμα της πατρίδας μου και να σέβομαι την θεμελιώδη επιταγή του, η οποία ορίζει ότι…

“H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες”.
Επειδή, κατά την εντολή της Αγίας Γραφής, “πάντες οι θεοί των εθνών δαιμόνια” (Ψαλμ. 95.5) και “πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις”.

Επειδή, έμαθα να ακούω τους αγίους της Εκκλησίας μας και όχι “ιερές μουρμούρες” συμβιβασμένων ιεραρχών, να υπακούω σε λόγια παλληκαρίσια σαν του αγίου Παϊσίου “…Η Ελλάδα, η Ορθοδοξία, με την παράδοσή της, τους Αγίους και τους ήρωές της, να πολεμείται από τους ίδιους τους Έλληνες και εμείς να μη μιλάμε! Είναι φοβερό! …
Αν οι Χριστιανοί δεν ομολογήσουν, δεν αντιδράσουν, αυτοί θα κάνουν χειρότερα. Ενώ, αν αντιδράσουν, θα το σκεφθούν…”

Επειδή, δεν ανέχομαι μια δράκα εκκλησιομάχων να μαγαρίζει ευαίσθητες και αθώες παιδικές ψυχές.

Επειδή, είμαι οργισμένος εξαιτίας της υλικής και πνευματικής λεηλασίας της πατρίδας μου, από ημέτερα και αλλογενή αρπακτικά-“οι μη οργιζόμενοι εφ’ οις δει ηλίθιοι δοκούντες είναι” (κατά τον Αριστοτέλη, δάσκαλο του πρώτου καπετάνιου της προδομένης Μακεδονίας μας, του Μ. Αλεξάνδρου).

Επειδή, ντρέπομαι να ντροπιαστώ ενώπιον της ιστορίας μας και σκέφτομαι ότι κάποτε κάποιοι δάσκαλοι και δασκάλες, υπέγραφαν με το αίμα τους την διδασκαλία τους, σαν τις ηρωικές δασκάλες του Μακεδονικού Αγώνα.

Επειδή, είμαι Έλληνας, Χριστιανός Ορθόδοξος και όχι Γραικύλος της σήμερον.

Επειδή, δεν φοβάμαι και “δεν ξέρω εγώ να τσακάω την μέση μου”, όπως έλεγε ο απροσκύνητος κλεφταρματολός του ’21, Δημήτριος Μακρής.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για άλλους τόσους, δεν διδάσκω τα βλάσφημα βιβλία των Θρησκευτικών, αλλά “ψυχή και Χριστό”, όπως μας κανοναρχεί ο εθναπόστολος άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, πράγμα που κάνω εδώ και πολλά χρόνια.΄΄

Δημήτρης Νατσιός
δάσκαλος-Κιλκίς

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.5 (4 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

4 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Pola snxaritiria ston daskalo k.Dimitri Natsio!!

2

Σας παρακαλώ, ξεκινήστε και κάτι και για την ιστορία. Την αλλάζουν, κι αντί να μαθαίνουν την ιστορία της Ελλάδος, μαθαίνουν για τσιχαντ και ομοφυλόφιλους. Πως μπορούν να σταθουν στο μυαλό τους τα θρησκευτικά, όταν θα υπάρχουν της επόμενες ώρες όλα αυτα τα μαθήματα που θα τους μαθαίνουν πως να συμπεριφέρονται την σημερινή εποχή, χαρακτηρίζοντας το σχολειό φυλακή και βαρετό, μαθαινοντας τους την ιστορια με την χελώνα που εστησε καρφιά για να πεσει η μαιμου να καρφωθει πανω τους;; Όταν δεν θα τους μαθαίνουν την πίστη και την ανδρεία των ηρώων μας και θα τους μαθαινουν ότι όλοι οι άνθρωποι είναι μετανάστες και για λύπηση, όταν θατου ςμαθαίνουν μια ιστορία ελεγχομενη απο ανθρώπους της Αλβανίας και των Σκοπίων που έχουν άλλα ψεύτικα όνειρα;;

3

Συν Θεώ κ όλοι μαζί αδέλφια στον αγώνα να αποσυρθούν
Τα βλάσφημα βιβλία άμεσα.... Δεν ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ .

4

Συν Θεω κ όλοι μαζί αδέλφια να αποσυρθούν. Άμεσα τα βλάσφημα βιβλία .....