Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στα νησιά της Μητροπόλεώς μας.

ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Το εσπέρας της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου 2023, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στον Πλάτανο Λέρου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σάρδεων κ.Ευαγγέλου, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παϊσίου και του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό του Ιερού Κλήρου της νήσου, παρουσία των τοπικών Αρχών και παραγόντων της Λέρου και πλήθους εκκλησιάσματος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, έλαβε χώρα η Λιτάνευση μικρού τμήματος του Τιμίου Ξύλου, φυλασσομένου στην Ιερά Μονή Αγίων Αγγέλων Λέρου, και της Ιεράς Εικόνος της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, εις τας οδούς της Πόλεως του Πλατάνου. Της πομπής προηγείτο η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου παιανίζοντας κατάλληλα εμβατήρια.

Έμπροσθεν του Δημαρχιακού Μεγάρου έλαβε χώρα η καθιερωμένη δέησις, υπέρ των αποδήμων αδελφών μας και με ευλάβεια κλήρος, τοπικές αρχές και ευσεβής λαός έκλειναν γόνυ προς της θαυματουργού εικόνος του Τιμίου Σταυρού.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης έγινε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο πανέμορφο και γραφικό εορτάζον εξωκκλήσι του Τιμίου Σταυρού στα «Θέρμα» Καλύμνου, παρουσία πλήθους πιστών.

Φωτογραφίες: Ν.Μαμάκας

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.