Για αντικανονικά παραπτώματα.

Την καθαίρεση Τρικαλινού Αρχιμανδρίτη ο οποίος διακονούσε τα τελευταία χρόνια σε Μητρόπολη της Αττικής, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το trikalavoice.gr το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό δια Πρεσβυτέρους, Διακόνους και Μοναχούς Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος επικύρωσε με απόφασή του την καθαίρεση του Τρικαλινού Αρχιμανδρίτη «επί αντικανονικοίς παραπτώμασι» εκ του «Υψηλού της Ιερωσύνης Υπουργήματος και της επαναφοράς αυτού εις την τάξιν των λαϊκών».

Η απόφαση επικυρώθηκε από το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο τον Φεβρουάριο του 2017 και μόλις στα τέλη της περασμένης εβδομάδας κοινοποιήθηκε στις Μητροπόλεις της χώρας.

Ο κληρικός είχε χειροτονηθεί στις αρχές της περασμένης δεκαετίας στα Τρίκαλα (σ.σ. όχι από τον πρ. Τρίκκης κ. Αλέξιο) ωστόσο δεν διακόνησε ποτέ στην καθ’ ημάς Μητρόπολη, αλλά αναχώρησε άλλη.

trikalavoice.gr

Εντός της ημέρας η ΕΚΚΛΗΣΙΑonline θα είναι σε θέση να πληροφορήσει τους αναγνώστες τους λόγους, τις αιτίες αυτής της αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

3 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Σε ποια μητρόπολη της αττικής ήταν;

2

Σε ποια μητρόπολη των Αθηνών ήταν;

3
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ

H απόφαση λογικά γράφει ότι τόν επαναφέρει στην τάξη των Μοναχών, λόγω του ανεξαλείπτου της Μοναχικής Ιδιότητος