Αναφέρει η Μητρόπολη:

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα μνήμης της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου.

Πλήθος πιστών συμμετείχε στη Θεία Ευχαριστία και προσκύνησε τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του Αγίου, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του μίλησε εμπνεόμενος από το αποστολικό ανάγνωσμα της Κυριακής και ανέλυσε τις προτροπές του Αποστόλου Παύλου στην Β’ προς Κορινθίους επιστολή του, «Γρηγορείτε, στήκετε εν τη πίστει, ανδρίζεσθε, κραταιούσθε. Πάντα υμών εν αγάπη γινέσθω».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε σε πνευματικό, τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου Αρχιμ. Γεώργιο Ράνιο και του ευχήθηκε να έχει τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος και οι πρεσβείες του θαυματουργού Επισκόπου της Αίγινας, Αγίου Νεκταρίου, να τον συνοδεύουν πάντοτε στην ιερατική του πορεία και διακονία.

Μητρόπολη Καστοριάς: Στο Άργος Ορεστικό η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Μητρόπολη Καστοριάς: Στο Άργος Ορεστικό η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Μητρόπολη Καστοριάς: Στο Άργος Ορεστικό η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Μητρόπολη Καστοριάς: Στο Άργος Ορεστικό η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Μητρόπολη Καστοριάς: Στο Άργος Ορεστικό η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Μητρόπολη Καστοριάς: Στο Άργος Ορεστικό η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Μητρόπολη Καστοριάς: Στο Άργος Ορεστικό η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Μητρόπολη Καστοριάς: Στο Άργος Ορεστικό η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Μητρόπολη Καστοριάς: Στο Άργος Ορεστικό η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Μητρόπολη Καστοριάς: Στο Άργος Ορεστικό η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Μητρόπολη Καστοριάς: Στο Άργος Ορεστικό η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου

Η Φιλανθρωπική διακονία της Μητρόπολης:

Γ.Φ.Τ. 1, καί Ε.Φ.Τ. 40. Υπεύθυνος· Πρωτοπρ. Ελευθέριος Συτιλίδης.

Γηροκομείο «Λαζάρου και Αθηνάς Λ. Ρίζου», Τηλ. 83648. Υπεύθυνος· Πρωτ. Αναστάσιος Σεμερτζίδης και κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος.

Ταμείο Υποτροφιών: Μηνιαίο Φοιτητικό βοήθημα από το Γ.Φ.Τ. Υπεύθυνος· Πρωτ. Ελευθέριος Συτιλίδης.

Τράπεζα Αίματος: Υπεύθυνος· Διακ. Βασίλειος Μπογιατζής και κ. Ιωάννης Τζουμάκης.

Τράπεζα Αγάπης: Προσφέρει καθημερινώς τροφή σε δεκάδες αναξιοπαθούντα άτομα. Υπεύθυνος· Οικον. Λάζαρος Σίμος.

Τράπεζα Τροφίμων: Λειτουργεί με 7 παραρτήματα (Καστορια -2-, Άργος Ορεστικό, Οινόη, Ποριά, Βασιλειάδα, Κορησός)

Υπηρεσία Συμπαραστάσεως Ανέργων: Πρωτ. Ελευθέριος Συτιλίδης.

Υπηρεσία Συμπαραστάσεως ατόμων με ειδικές ανάγκες: Υπεύθυνος· Πρωτοπρ. Φώτιος Λεβέντης.

Υπηρεσία Συμπαραστάσεως Οικογενείας: Υπεύθυνοι· Πρωτοπρ. Αναστάσιος Σεμερτζίδης, Πρωτ. Ελευθέριος Συτιλίδης.

Δωροέκθεση: Υπεύθυνος· Οικον. Χρήστος Μεσημέρης

Σύνδεσμος Αγάπης Κυριών. Συντονιστικό Όργανο της φιλανθρωπικής κινήσεως των ενοριών της Ι. Μητροπόλεως. Υπεύθυνος: Πρωτ. Αναστάσιος Σεμερτζίδης.

Πλήν τούτων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης προεδρεύει: Στο Γηροκομείο «Λαζάρου και Αθηνάς Λ. Ρίζου» και στο Ιδιωτικό Ίδρυμα Υποτροφιών «Ηρακλής Καλλισθένης».

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.