Νέος Οργανισμός με την επωνυμία Ορθόδοξη Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων «Orthodox Public Affairs Committee (OPAC)» ιδρύθηκε στην Ουάσινγκτον.

Στόχος της Επιτροπής, σύμφωνα με το καταστατικό της είναι η παροχή δημόσιας συνηγορίας για την παγκόσμια Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία.

Επίσης, στόχος της Επιτροπής, να προωθήσει, να υποστηρίξει και να υπερασπιστεί τις χριστιανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο ενάντια σε διώξεις, αποκλεισμούς και προκαταλήψεις.

Όπως σημειώνεται στον επίσημο ιστότοπό της, ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός και ο Χριστιανισμός «εν γένει δέχονται επίθεση από πολιτιστικές υπεξαιρέσεις, πρακτικές διακρίσεων έναντι των μειονοτήτων και άμεσες διώξεις σε όλο τον κόσμο».

Όπως λέει ο Γιώργος Τζιτζίκος, πρώην Deputy Assistant του Τραμπ που υπηρέτησε ως διευθυντής του Λευκού Οίκου και συνιδρυτής και πρόεδρος της OPAC, «αναζητούμε να σφυρηλατήσουμε συνεργασίες με αυτούς που μοιράζονται τα ίδια ιδανικά και στόχους. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ήταν ένας από τους κύριους λόγους που δημιουργήθηκε η OPAC».

Ο Οργανισμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει τις εξής διευθύνσεις: OrthodoxPac.org και Twitter @OrthodoxPac.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.