ΕΙΔΗΣΕΙΣ LIVE : Μια βασιλόπιτα για το βιβλίο Γκίνες βάρους, 5 τόνων, παρασκευάστηκε στο Περιστέρι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ LIVE : Η βασιλόπιτα που παρασκευάζεται από την Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων και τον Δήμο Περιστερίου έδωσε περίπου 25.000 κομμάτια στους πολίτες που παρευρέθηκαν στην πλατεία, ενώ περιείχε και 200 φλουριά που αντιστοιχούσαν σε δώρα για τους τυχερούς.

Η βασιλόπιτα είναι 300 τετραγωνικά μέτρα.

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων και ο Δήμος Περιστερίου δημιούργησαν και φέτος τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα, με περισσότερα από 35.000 κομμάτια και 200 φλουριά που αντιστοιχούν σε δώρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου – στάση Μετρό «Περιστέρι». Η βασιλόπιτα ξεπέρασε τα 300 τετραγωνικά μέτρα και τους 5 τόνους βάρος, κόπηκε το απόγευμα από το δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη και διανεμήθηκε στους πολίτες που παρευρέθησαν από το Περιστέρι και όλη την Αττική.

Για τη δημιουργία της εργάσθηκαν έμπειροι αρτοποιοί και 30 και πλέον βιοτεχνικά αρτοποιεία (φούρνοι της γειτονιάς).

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας είναι 1.950 κιλά αλεύρι ζαχαροπλαστικής, 900 κιλά μαργαρίνη λευκή, 670 κιλά ζάχαρη, 630 κιλά γιαούρτι, 210 κιλά άχνη, 90 κιλά/μπέικιν πάουντερ, 730 αυγά, 980 πορτοκάλια, 65 κιλά ηλιέλαιο, 93 κιλά κονιάκ, 2,5 κουτιά βανίλια.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.