ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ: Ακολουθία Πανηγυρικού Εσπερινού της Υπαπαντής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων - Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 18.00.

Εκκλησία Live – Εσπερινός Υπαπαντής Ζωντανά. Αρτοκλασία, Όρθρος, Νυχτερινή Θεία Λειτουργία και Πανηγυρικός Εσπερινός της Υπαπαντής του Ιησού – Ευλογία και Αγιασμός. Εσπερινός 1 Φεβρουαρίου 2022 στις 18.00 το απόγευμα. Η Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ: Ακολουθία Πανηγυρικού Εσπερινού της Υπαπαντής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 18.00.

ΥΠΑΠΑΝΤΗ: Ο Πανηγυρικός ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 18.00 – Η Υπαπαντή του Χριστού. Αρτοκλασία, Όρθρος και Νυχτερινή Θεία Λειτουργία.

ΕΟΡΤΗ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ
ΥΠΑΠΑΝΤΗ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου 2022 της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού με τον Πανηγυρικό Εσπερινό live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 18.00
ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ. Πανηγυρικός ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ της εορτής της Υπαπαντής μετ’ Αρτοκλασίας – Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 – Ώρα 18.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Βραδυνή Θεία Λειτουργία Υπαπαντής του Χριστού. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Υπαπαντη
Εσπερινοσ
Ορθροσ
Νυχτερινη Θεια Λειτουργια
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
1 Φεβρουαριου
2 Φεβρουαριου
Божественная литургия
divine liturgy
Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος.

Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους.

Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.