Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη ετάφη δίπλα στον τάφο του προκατόχου του, Μητροπολίτου κυρού Θεόδωρου, ενώ η κηδεία έγινε δημοσία δαπάνη.

Ποιος ήταν ο μακαριστός Μητροπολίτης

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Γέρων Καμπάλας, Yπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ουγκάντας κυρός Ιωνάς, γεννήθηκε το έτος 1945 στο Ddegeya.

Περάτωσε τις εγκύκλιες σπούδες στο Bulemezi και Kyaddondo της Ουγκάντας (1952-1964). Φοίτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή της Κρήτης (1964-1968).

Ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1968-1978).

Διάκονος εχειροτονήθη το 1981 και Πρεσβύτερος το 1982. Την 27η Ιουλίου 1992 χειροτονήθηκε Επίσκοπος Μπουκόμπα. Την 12η Μαϊου 1997 εξελέγη Μητροπολίτης Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας.

Χθες το βράδυ, ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτη Γέροντος Καμπάλας κυρού Ιωνά τελέστηκε ιερά αγρυπνία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ουγκάντα.

Από το Σάββατο που έφτασε η σορός του μακαριστού Ιεράρχη στη χώρα πλήθος πιστών συρρέει, προκειμένου να αποχαιρετίσει τον άνθρωπο που έφερε την άνοιξη της Ορθοδοξίας στις εσχατιές της Αφρικής.

Ο αείμνηστος Μητροπολίτης υπήρξε ένας σπουδαίος Ιεράρχης του Αλεξανδρινού Θρόνου, ακοίμητος εργάτης και αγωνιστής για την διάδοση του Ευαγγελίου στην Αφρική. Επί 29 συναπτά έτη ως Αρχιερεύς του Αλεξανδρινού Θρόνου διηκόνησε την Ιεραποστολή της Αφρικής, συνεχίζοντας το έργο των πρώτων Ιεραποστόλων στην Ουγκάντα, ιδρύοντας μεταξύ άλλων ναούς, σχολεία, νοσοκομεία και Ιερές Μονές.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.