Τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ εκφράζουν με μηνύματά τους πρέσβεις που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο.

Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ Judith G. Garber έγραψε στο twitter ότι η αξιοσημείωτη ζωή που έζησε ο Αρχιεπίσκοπος επηρέασε βαθιά αμέτρητες ζωές. «Ήταν ένας θαρραλέος ηγέτης που μιλούσε στοχαστικά για τη θρησκεία και τα πιστεύω του. Τα συλλυπητήριά μου στους Ελληνορθόδοξους πιστούς της Κύπρου», πρόσθεσε.

Η Γαλλίδα Πρέσβειρα Salina Grenet-Catalano έγραψε ότι «με θλίψη έμαθα για τον θανατο του Μακαριωτάτου Χρυσόστομου Β΄. Θα τον θυμόμαστε για την αφοσίωσή του στην πνευματική φροντίδα του λαού του, το θάρρος του και τη βαθιά δέσμευσή του στον θρησκευτικό διάλογο. Τα συλλυπητήριά μου στους Ελληνορθόδοξους πιστούς στην Κύπρο».

Ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας Irfan Siddiq εξέφρασε τα συλλυπητήρια του «στην Ιερά Σύνοδο, την Εκκλησία της Κύπρου και όλα τα μέλη της αυτή τη θλιβερή ώρα».

Η Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Κύπρο, Elke Merk, εξέφρασε τη λύπη της για την είδηση του θανάτου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, προσθέτοντας ότι «θα τον θυμούμαστε για το θάρρος και τη δέσμευσή του στον διαθρησκευτικό διάλογο και το μέλλον της Κύπρου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου».

Ο Πρέσβης της Σουηδίας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην Εκκλησία της Κύπρου και αναφέρει ότι «σήμερα θρηνούμε τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου ο οποίος μαζί με άλλους θαρραλέους μουσουλμάνους και χριστιανούς ηγέτες, έχτισε νέες γέφυρες εμπιστοσύνης υποστηρίζοντας τη θρησκευτική ελευθερία για όλους και δημιουργώντας το Γραφείο του Θρησκευτικού Διαλόγου».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.