Την ανάγκη επανευαγγελισμού του λαού επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στην ομιλία του, κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα «Η Μαρτυρία της Εκκλησίας κατά τις τελευταίες δεκαετίες μέσα από την εμπειρία ενός Ιεράρχου».

Ο Μακαριώτατος είπε μεταξύ άλλων πως “τα χαρακτηριστικά της εποχής μας είναι ρευστά, ασαφή και οι εξελίξεις ραγδαίες“. Γεγονός που οδηγεί όπως είπε “σε αλοίωση της παραδοσιακής νοοτροπίας και τη δημιουργία ατομικής θρησκευτικότητας“. Αναφέρθηκε στις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους και τόνισε πως σήμερα η ανάγκη για συνεργασία είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ως απόδειξη ανέφερε το έργο Σχιστό- Σκαραμαγκά στο εκκλησιαστικό κτήμα.

Παράλληλα προέτρεψε τους νέους Ιεράρχες να ασχοληθούν με την αξιοποίηση της υπάρχουσας Εκκλησιαστικής Περιουσίας που είναι στο 4%. “Αυτούς τους βράχους, αυτές τις πέτρες, αυτό το χώμα να το κάνετε ΠΝΕΥΜΑ. Ιδού ένα όραμα, ιδού ένας στόχος. Και όλα αυτά μόνο για τον Λαό μας και την Πατρίδα μας“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο μακαριώτατος.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος: ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Φωτογραφία Χρήστος Μπόνης

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.