Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, προσκληθέντος επί τούτου από τον Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεο Β‘ η Σύρος τίμησε την 88η επέτειο από της θαυμαστής Ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, καθώς η επισκευή του άγοντος προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου δρόμου δεν επέτρεψε την απρόσκοπτη πρόσβαση σ’ αυτόν.

Χθες, Σάββατο, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, του Αντιδημάρχου κ. Νικ. Σκεύοφύλακα, Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σύρου και πολλών πιστών.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκλησή του, εμνήσθη των Ιεραρχών που προσέφερε η Ιερά Μητρόπολη Σύρου στην Εκκλησία και αναφέρθη στο γεγονός της Ευρέσεως τόσο της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου όσο και της Εικόνας της Μεγαλόχαρης στην Τήνο, τονίζοντας ότι δι’ αυτών των θαυμαστών γεγονότων ο Κύριος δεν επεδίωξε να «αναγκάσει» τους ανθρώπους να πιστέψουν αλλά έστειλε θεία μηνύματα καλώντας τους να τα αποκωδικοποιήσουν!

Τη επαύριον, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ναό του Αγίου Νικολάου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, με τη συλλειτουργική συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και Ενοριών της Ερμούπολης και την παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αυτοδιοικητικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας και ευσεβών Συριανών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος ανεφέρθη στα θαύματα της ιάσεως του Παραλύτου και της αναστάσεως της Ταβιθά, τονίζοντας ότι εγένοντο χωρίς να το ζητήσουν, αλλά με πρωτοβουλία του Κυρίου, και τόνισε τη σημασία της παρουσίας φίλων στη ζωή μας, οι οποίοι θα μας στηρίζουν στις δυσκολίες της ζωής.

Το εσπέρας, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε Ιερό Ευχέλαιο υπέρ ενισχύσεως των συμμετεχόντων στις προαγωγικές και πανελλαδικές Εξετάσεις μαθητών και μαθητριών, προς τους οποίους ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ απηύθυνε τις πατρικές του ευχές.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.