Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, ο Χαράλαμπος Κλαρκ χειροτονήθηκε Διάκονος στον Ιερό Ναό του Σωτήρος, στο Γούλιτς. Ο Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο κ. Κωνσταντίνο Γαριβαλδινό και τον Πρεσβύτερο κ. Θωμά Κουτρούκη, Αρχιερέα της Ενορίας. Παρέστησαν επίσης ο Αρχιδιάκονος Γεώργιος Τσουρούς και ο Διάκονος Γρηγόριος-Παλαμάς Φλωρίδης. .

Στην εγκάρδια ομιλία του, ο Διάκονος Χαράλαμπος εξέφρασε βαθιά ευγνωμοσύνη του στον Παντοδύναμο Θεό. Στοχαζόμενος την πορεία του, αναγνώρισε την μεγάλη ευλογία και την ευθύνη που φέρει η εις Διάκονομ χειροτονία του, συγκρίνοντάς την με την ταπεινοφροσύνη του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή ενώπιον του Χριστού. Μίλησε για το πνευματικό του ταξίδι και τον ρόλο του Αγίου Αυγουστίνου, βλέποντας τον εαυτό του ως άσωτο γιο που επιστρέφει στον Θεό. Επίσης, τόνισε τη σημασία της επανασύνδεσης της συζύγου του Άννας με την Πίστη, την επιρροή του Αγίου Χαραλάμπους και τη Θεία Πρόνοια που έφερε έναν Επίσκοπο από τη Λάρνακα για να τον χειροτονήσει.

Ο Χαράλαμπος κάλεσε την τοπική κοινότητα να τον στηρίξει στη διακονία του, συκγρίνοντάς την με την ώριμη συγκομιδή που χρειάζεται εργάτες. Ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Νικήτα, τον Επίσκοπο Ιάκωβο και τους Πατέρες Μιχαήλ και Θωμά για την πατρική τους αγάπη, καθοδήγηση και υποδειγματική υπηρεσία. Εξέφρασε βαθιά ευγνωμοσύνη στη σύζυγό του Άννα, στα παιδιά του και σε όλους όσοι τον στήριξαν, αναγνωρίζοντας τις θυσίες και την αγάπη τους. Ευχαρίστησε επίσης τους συναδέλφους του κληρικούς, τα βαφτιστήρια του και την τοπική κοινότητα για τις προσευχές και την υποστήριξή τους. Ο διάκονος Χαράλαμπος έκλεισε με μια προσευχή για δύναμη και αφοσίωση στη διακονία του, δοξάζοντας τον Θεό.
Στην προσφώνησή του προς τον νέο Διάκονο, ο Επίσκοπος Ιάκωβος ανέδειξε την ουσία της διακονίας ως την ενσάρκωση της διακονίας της Εκκλησίας. Τόνισε ότι όλες οι λειτουργίες και τα μυστήρια της Εκκλησίας υπηρετούν το Άγιο Σώμα του Χριστού, με στόχο τη σωτηρία και τη μεταμόρφωση των πιστών. Ο Επίσκοπος Ιάκωβος συνεχάρη τον Χαράλαμπο για την ένθερμη πίστη και διακονία του, εξυμνώντας το πόσο ωρίμασε από τότε που χειροτονήθηκε αναγνώστης. Ως χειροτονημένος διάκονος, ο Χαράλαμπος καλείται να υπηρετήσει με υπομονή, ταπεινοφροσύνη και αγάπη, καθοδηγούμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Νικήτα και τον π. Θωμά. Ο Επίσκοπος Ιάκωβος προέτρεψε τον Χαράλαμπο να διαφυλάξει τις βαθιές αλήθειες της πίστεως με καθαρή συνείδηση, στηριζόμενος από την οικογένειά του και την χριστιανική κοινότητα, θεωρώντας τον άξιο υπηρέτη της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με μια συγκινητική δεξίωση που σηματοδότησε μια αξέχαστη αυτή ημέρα για την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα στο Γούλιτς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.